Semester, midsommar och Kvarnis!

Äntligen är dagen kommen! Vad jag har längtat. Idag är första semesterdagen och det bär av till sommarstugan (Kvarnis) där ska vi spendera veckan och möjligtvis avsluta den i Sundsvall.

Semesterdagarna ska förhoppningsvis bestå av läsa, måla, skriva, bada, träna, umgås, fiska och bara må gott! Jag kommer att komma tillbaka som en ny människa med fulladdade batterier, för det finns ingenstans i världen där man kan ta igen sig så bra som i Kvarnis.

Nu är mp3 nyladdad med härlig musik och några halvslummriga timmar i bilen väntar.

Kram

Sex and the city!

Idag är det bio som gäller och inte vilken bio som helst utan förhandsvisningen av Sex and the city!! Jag älskar serien så jag hoppas att man inte blir besviken på filmen. Det är min snälla arbetskompis Emy som bjudit med mig, efter bion så ska vi ta en sväng på Spybar.


Ha de bra, för det ska jag =)


Vad tänker du andra?

Vad jag, du eller någon annan ser hos en person med lila hår, annorlunda klädsel, annan härkomst kan variera enormt även om det är samma person vi iakttar.

Någon kan tycka att personen med lila hår borde stanna hemma, medan någon annan tycker att personen i fråga är ur läcker som vågar sticka ut.

Vem än personen är som iakttas så varierar åsikterna enormt, frågan är då hur mycket säger dessa åsikter egentligen om den som blir iakttagen? och hur mycket säger det om personen som har åsikterna?

Efter några kapitel in i boken -Att välja glädje kom jag över ett liknande resonemang. Så nästa gång man dömer någon borde man kanske ta och titta sig själv i spegeln, kanske säger tankarna mer om dig själv än om den andra!

Ha en bra dag!

En lista på saker som gör att man mår bättre!

Nyligen köpte jag en bok som jag kluddar lite allt möjligt i och igår så fick jag för mig att göra en lista på saker som gör att jag blir glad och en lista på saker som gör mig deppig.

Den glada listan innehöll saker som träna, dansa, lyssna på glad musik, umgås med roliga människor med mera

Den tråkiga listan fylldes exempelvis med att tänka dumma tankar om mig själv, spendera för mycket tid framför datorn, älta saker jag inte kan ändra med mera.

Jag har bestämt att fylla mitt liv med mera saker från den positiva listan och mindre frän den negativa!!

Gud vad roligt livet kommer att bli ;-)

Jag tycker i alla fall att det är en bra idé att få ner konkreta saker som faktiskt gör skillnad.

Ha´de bra!

RSS 2.0