Svårt att vara vaken på resande fot


De här tog Ida på mig och Emy när vi var påväg till Phuket...nu när Ida inte kommit iväg ska jag försöka ta ett lika fint på henne moha ha ha

Regn regn

Jag ska inte klaga på vädret men det har faktiskt regnat en hel del den senaste tiden. Å då har vi fått införskaffat regnkläder =) eller iallafall jag och Ida...Emy använder sig av en soppåse =) hi hi







Ingen hemresa för Ida än...



Så lätt blev vi inte av med henne =) Ida skulle åka till Bangkok idag för att ta flyget hem till Sverige men så blev det inte. Demonstranter har intagit Bangkoks flygplats som ett försök att få regeringen att avgå och Ida kommer ingenstans. Så istället för att hons kulle vänta i Bangkok blir hon kvar här med oss ovetandes om när hons får flyga hem. Det är ju inte så kul för Ida men jag måste ändå få säga att det är kul att få ha henne som sällskap i några dagar till, för du e ju så kul att va mä Ida. Vi har djupa samtal om DP´s GP´s å ja en massa annat =)


Rolig glassgubbe i Malaysia

Ha ha den här Turkiska glassgubben är den roligaste jag stött på! Han stod snällt bakom glassbordet ända tills vi beställde, då började han dansa och ringde i en klocka för varje glasskula han tog upp =) Rolig var han!







Sushiresan

En bra namn för våran tripp till Phuket och Malasyia är Sushiresan, vi åt sååå mycket sushi och gott var det! Jag börjar med att berätta om Phuket. Där bodde vi mitt i smeten på ett billigt och enkelt hostel, vi gick och såg oss omkring på dagarna och var på lyxbio ena kvällen och ut den sista. På lyxbion satt vi i as stora soffor som gick att luta tillbaka i dessa satt vi och njöt medans vi såg nya James Bond filmen.



Mitt rum



Underbaaaart gott



På bion

Efter Phuket åkte vi till KL med flyg från Phuket. KL kändes inte alls som Bangkok, KL var mycket lugnare och inte lika stressigt. Här gick vi också runt och spanade på dagarna och om nätterna bodde vi på ett ännu enklare vandrarhem än sist. Vi kände alla som att vi valt för många dagar i KL till priset av "hemlängtan" och allt för enkelt boende. Vi försökte roa oss med inte så "dyra" saker som att sitta på Jackie Chan´s mysiga café och dricka te efter ett dyrare köp av en perfekt axelbandslös bh. Men sista kvällen kom vi till ro med valet av fyra nätter i KL på grund av upptäckten en underbar secondhand butik. Där hittade vi alla saker som vi verkligen inte kunde gå därifrån utan. För mig blev det en längre t-shirt, en kalasläcker byxdress och en klänning. Ni ska få se dom sen. Sista dagen hann vi också med en speedad turist busstur i KL där vi åkte förbi alla sevärdigheter. Vi valde att hoppa av vid twin towers och dom var läckra att se!

Som sagt så blev det en heldel sushi även här. Vi hittade ett jättebilligt ställe som hade sushibitar rullande på band brevid där m an satt. Så det var bara att hugga tag i de bitar man ville ha. Faaaaarligt! Under natten hade Emy hört mig säga sushi i sömnen så det är väll tur att det inte finns ett sådant ställe med sådana priser hemma!













Storkok och insamling till ett tempel

Jag var med när det var någon tillställning vid ett tempel där dom lagade mat som det bjöd på och visade upp de fina pengarträden som samlats in och som man kunde göra tätare om man ville. Gryterna med mat är de största jag sett, dom hade nått liknande spadar och röra om med...så här såg det ut


Gó gryta var det


Det här





Tillbaka på Lanta

Kom tillbaka till Lanta för några dagar sedan men har inte kunnat uppdatera för jag har legat sjuk i min bungalow =( Idag är jag lite bättre så jag tog mig hit för att uppdatera bloggen och plugga lite.

Så jag tänkte lägga in lite olika inlägg i tidsordning med bilder och så....

Seeeeeegt internet

Jag vet att jag skrev att jag skulle uppdatera med bilder nu men internet e saaa segt just nu och det skulle ordagrannt ta en evighet. Ska forsoka fa tag i natt battre internet imorn sa da borde det komma upp lite bilder. Kram sa lange.

Phuket och KL

Nu sitter jag pa varat vandrarhem i KL. Vi har ocksa hunnit med tva natter i Phuket, dar gick vi ut en kvall, shoppade lite och badade. Sen bar det av till KL sa nu ska vi gora den har stan osaker i tre natter ochtva dagar till! Vi ska se oss omkring och jag ska eventuellt shoppa en mobil for min vill inte vara med langre.

Jag kommer att uppdatera med bilder och sa ikvall.

Saknar er!

KRAAAAAM

The green hut!

Nu har vi bokat boende i KL, det blev ett riktigt budget alternativ med delat badrum och möjligtvis delat rum. Men vi betal typ 40 svenska inkl frukost och internet i centrala KL. Börjar faktisk längta efter att dra iväg en sväng.

Jag ska försöka att hålla koll på shoppingdjuvulen i mig när vi kommer dit, det ska bara bli som som jag verkligen vill ha och behöver!! Tror att jag ska kolla lite på en mobiltelefon eftersom som min lilla mobbe börjat krångla, kanske nått klädesplagg som jag kan ha användning för hemma. Jag har nämligen efter ett par Thailandsresor kommit underfund med att det shoppas en heldel plagg som känns as schyssta när man är här men som man aldrig använder hemma.

Vi kommer att flyga från Phuket när vi åker till Kl, så vi tänkte passa på att ta någon natt i phuket innan vi drar. Där ska vi bada, sola, se oss om kring, kanske shoppa lite, äta sushi och Mcdonald´s. Vi har även bestämt oss för att gå och se nya James Bond filmen i Phuket. Så det blir typ en vecka borta från Lanta nu, det kommer att bli roligt! Även om jag vet att jag kommer att längta "hem" till min Bungalow efter 7 dagar på vifft.

Kram alla där hemma!!!


Små och stora söta djur...kunde nästan tro att Maria stått bakom kameran









Bilder...



En härlig stranddag!



Emy läser på stranden..fin bild va!



Jag, Emy på Klapa klum



Emy







Dykning!!!

Jaha, efter ett snabbt beslut igårkväll så bestämde jag mig för att följa med Emy och Ida ut och dyka. Vi gav oss iväg vid halv åtta imorse och jag kan säga att jag ångrade mig inte!!! Vädret var helt på våran sida och turen också eftersom vi alla fick se en leopardhaj!! Den var riktigt stor och det var läckert att se!



















Do do do do to tam



Nu sitter jag här med varm choklad och två ostmackor och tänker på gårdagen. Det var en del drama men slutet av dagen blev bra! Vi gick på Job 2 do´s spelning på back moon bar, de är tydligen en av Thailands mest kända band. Jag är väll inte världens största fan av Thaimusik men tidigare under dagen hade jag kommenterat att låten som går do do do ta tam är riktigt bra och så visar det sig att det är dom som  sjunger den! Jag ska se vad annat bra dom kan ha gjort! Här är tre bilder från kvällen...


Lägg märke till den fina Carola vinden i mitt hår =)







Morgonstund har guld i mun

Vaknade tidigt imorse och åkte med Emy och Ida för en frukost på franka cafét, det blev fruksallad och te men så kom bakerskan ut med nybakade krämiga franska någonting som jag inte vet namnet på och så stoppar hon fatet under näsan på mig.....och den kvinnan visste vad hon gjorde! Så visst blev det en krämig sak också och god var den!

Nu sitter jag och tänkte plugga hela dagen sen blir det träning. Jag brukar springa till gymmet sen köra ca 1 1/2 timme   thaiboxning de e jätte kul och så skönt att efter passet sätta sig på moppen och åka hem, duscha och äta en god middag!

Gú vad jag mår bra just nu!!!

Kram kram


Oj va roligt man kan ha!

Det här var ju den roligaste gungturen jag haft sen jag var liten, vi skrattade så mycket att vi fick krampaktigt hållai repen för att inte ramla av!




RSS 2.0