2010

För er därhemma är det fortfarande 2009 men jag ligger lite före er och är redan inne på 2010!

Tolvslaget firade vi från taget hos Bianca och Mia, vi såg över heeeeela Bangkok och hur fyrverkerierna blomstrade över stan. Det var en mycket vacker syn och ett ögonblick jag sent kommer att glömma, tyvärr så är det inte förevigat via några foton! Om någon gång så hade jag verkligen i detta ögonblick velat dela en del av min upplevelse med er via några målande bilder, för det är långt från något jag någonsin sett tidigare och det är svårt att beskriva med ord.

Efter tolvslaget drog vi in till Central World och Tiger Bear Garden, där mötte vi upp Steve och hans vänner. Vi snackade med några Finnar och dansade loss en stund. Kvällen eller natten blev inte så lång och nu 03.21 sitter jag hemma i min säng och gör mig redo att ringa hem.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!!

Kvälls inlägget kommer här Honey ;-)

Idag har jag genomfört något av en vansinnes shopping! Jag gick lös i lite olika butiker och inhandlade 2 klänningar, 1 t-shirt, 1 byxdress och 1 par leggings. Kanske inte så vansinnigt om det inte var så att bara 1 av klänningarna var provade :-O, tänk vad jag skulle fått höra om mamma varit med haha! Ja ja ibland är man vansinnig, tur att det inte är så ofta och att jag hade turen att allt passade =)

Så ikväll är det nyårsafton, härligt! Jag är precis iordninggjord för att styra kosan till Bianca och Mia. Vi går nog ut och äter och sen iväg på nått ställe, har några ställen att välja mellan och vi har inte betsämt oss för vilket det blir än.

I brist på foton från mina utomhus aktiviteter så får ni några axelvadds bilder på mig och min outfit tagna med webcamen =)

Jag tror man har roligare med axelvaddar, å det tänker jag bevis ikväll!

 


Hinner inte med..

När det är mycket på schemat blir det mindre bloggande, och så har det varit i några dagar nu och just nu har jag en H.O med syrran och ska på nattmarknad snart =)

Uppdaterar imorrn, jag loovar!

Mitt rum

 

Bilder från utsikten får ni vänta på =D och det är det värt för bygget heter ju inte Sathorn Saint View för ingenting


Hit

Maria här kan du lyssna på låten som kommer bli årets Thailandsresa låt =D Det har för varje år varit någon Asiatisk hit som spelats om och om igen i butiker, på gatan, stranden med mera. Så även om man vill eller inte börjar man nynna på den efter någon vecka.

En harlig dag i stan =D

Att strosa runt i Bangkok ar lite annorlunda an de vanliga veckorundan i Jakan centrum, har finns mycket mer och till ett mycket battre pris.

Just nu sitter jag pa ett internet cafe och dricker en latte, ni tror nog att jag har en massa shoppingpasar har med mig, men faktiskt inte! Ibland racker det med att bara titta (det ar sant), jag kanner mig inte ens frusterad over att jag inte hittat natt.

Pavag till stan fick jag sallskap av min trevliga amerikanska granne, men stan gjorde jag sjalv (harligt att ha vant sig vid alla blickar sa jag kanner mig inte alls obekvam att ga sjalv, lika avslappnat som hemma).  Jag har gjort MBK, Siam Paragon, massa sma butiker och vandrat pa gatan dopt av Emy, Ida och mig namligen "Botoxgatan"

I kvall blir det bio pa Siam Paragon och sen hem, fast vet inte om jag vill dit...min granne gjorde namligen misstaget att informera mig om att han haft en baota stor spindel hos sig, men har och allt!!! Uuuuu! Kan inte ens tanka pa det.. Maria du forstar sakert min angest mer an nagon annan! Hur ska jag kunna sova??? Jag tror faktiskt, utan att skoja, att jag skulle kunna fa ett riktigt nervsammanbrott om jag sag en pa mitt rum.


Ni ska fa bilder fran mitt rum senare idag, forhoppningsvis utan spindel!


Jag kan höra på mitt öra =D

Fantastiskt!!
Underbart!!
och framför allt underlättande..

Jag behöver inte längre ha mobilen på vänster sida för att höra eller fråga "va?" "vad sa du?" på varannan mening folk försöker kommunicera till mig och framför allt slipper jag om vart annat le så där fånigt och svara "ja" eller "yes" när jag inte pallar fråga nå mer.

Inget mer sånt =D (tur att Hanna hade bra tålamod med mig)


Dagens Outfit

Hot or Not?
Ute eller inne?
Flopp eller hit?


Jag säger Hot, inne, hit och vinterns "most have"!


Design okänd, värde ovärderbar!
Klänningen är utplockad av vår egen stylist Linn.

5st svenskar, 1st fransman, 1st kines, 1st schweizare och 4st thailändare

Kom precis hem från Bianca och Mia, som lite oplanerat fick massa gäster och då ställdes det till med fest! Det var en härlig blandning av människor från olika kulturer och länder, nu är klockan 03.15 här och jag sitter i sängen och ska snart sova.

 

Trodde inte att jag skulle palla så länge med tanke på att jag går på medicin som kan göra mig sömnig, men den verkar ha motsatt effekt på mig =D Höjdpunkten på festen (vet inte om några andra än svenskarna skulle hålla med) var att svenskarna hade med sig glögg, russin och mandlar och vi fick då smaka lite på julkänslan ni alla förhoppningsvis haft och har därhemma.

 

Konstigt det där, jag gillar inte glögg så mycket när jag är hemma i Sverige men bara för att tillgången är minst sagt begränsad känns det mycket roligare att få smutta på den varma drycken. Man skulle kunna säga att ordspråket "man vill alltid ha det man inte kan få" stämmer in gandka bra.

 

Imorgon tror jag att det är dags att visa lite av mitt nya boende, eller vad tycker ni?

 

Sov Gott Sverige!


FÖRSTA KACKELACKAN!

Helvete! Nu såg jag en jävel krypa fram under fåtöljen!!!! Måste klä på mig och vara den fjantiga blonda svensken som springen till receptionen för ett kryp..

Mitt loom i Bangkok

Jag blev varken besviken eller glatt överraskad, rummet är helt okej, receptionslobbyn mysig, gymmet sisådär och poolen som jag förväntat mig.

När jag åkte från Bianca och Mia hade taxichauffören lite svårt att hitta och han slingrade smågata upp och ned, ibland satt jag med hjärtat i halsgropen när vi körde igenom slumområden och tänkte "är det här så kan jag redan nu ringa mamma och säga bye bye". Området som hotellet faktiskt låg på är okej, men inget att jubla över. Det tar cirka tio min att promenera till BTS stationen och kanske fem minuter till några matställen. Hade hoppats på lite mer liv och rörelse kring området. Kommer ta lite kort med min webcam sen så ni får se, speciellt min fina utsikt -den bilden är värd att vänta på!

Jag har hunnit iväg på besök på ett bra mycket lyxigare byggnad, Bumrungrad Hospital. Jag fick efter två läkarbesök medicin mot min öroninflammation, igen, men här tror jag verkligen att dom vet vad dom gör. Sjukhuset är i topp skick och är finare än något hotell jag bott på, sen så fort man ska till en annan våning får man eskort och så bjuds det på vatten, juice med mera. Att du dessutom kan få en specialisttid på en gång utan förbokad tid tycker jag var toppen, tyvärr syns ju allt detta på räkningen också!

När jag satt där, halvdåsig och hängig tittandes omkring mig på alla dessa människor, den fina inredningen med mera gick tankarna till mina burmesiska vänner i Phuket men även till alla andra burmeser och deras situation här i Thailand (inte för att den är bra i Burma). Där de inte ens har möjlighet att besöka de enklaste sjukhusen när de blir sjuka eller råkar illa ut. För när de inte har någon laglig rätt att befinna sig i Thailand, än mindre jobba här  har de inte heller någon rätt till sjukvård. Om ni vill läsa mer om burmesernas situation i deras hemland och i Thailand kan ni gå in på  www.burmakommitten.org

God natt Sverige!


Flyttdag

Tja, idag ska jag flytta in i mitt rum/lägenhet, känns roligt och spännande. Jag har ju bara sett det på bild än så länge, hoppas på att det lever upp till mina förväntingar.

Ska ta och packa snart, men har inte rikigt energi till det rikigt än.

Kram på er!

Mättare kan ingen vara..

Trodde att jag skulle bli avundsjuk inför samtalet hem och allt de gottade sig i, kan ju säga -inte en chans!

Jag har ätit all julmat jag gillar plus go efterrätt och choklad. Tyvärr så är jag hemma duktig på att lyssna på den inre rösten som säger "ta lite till, du vet inte när du får äta så här gott igen" När man då befinner sig i Thailand och det är ett faktum att köttbullar, potatis, marabou med mera inte kommer att avnjutas på väldigt läänge blir rösten inte svagare, och jag är rent ut sagt PROPP MÄTT.

Nu ska jag ringa hem via msn, tyvärr blir jag inte placerad på bordet eftersom Lars stenåldersdata inte har webcam så jag får snällt sitta med via datorn under trappen =\

Kram på er och fortsatt god jul!

Julfirande i Bangkok och över webcam

God Jul på er! Hoppas ni får en toppen dag och afton, kommer joina familjen och deras middag och mys över webcam ikväll. Jag hoppas på att bli placerad på bordet eller någon annanstans där jag har bra översikt =D

 

Här i Bangkok är det varmt och solen skiner, vi var upp klockan 07.00 imorse för att bege oss till svenska kyrkan i god tid. Å va mysigt det var där! Svenska kvinnor och tanter som lagade mat och ett hus som luktade som hemma i Sverige. De hade även en liten butik med svenska goa saker så som Marabou choklad, kaviar, knäckebröd med mera. Hur som helst så fick vi ordna med dukning och lite annat, och efter det beställde vi –wait for it… wait for it….

 

EN LUSSEBULLE!!

 

Mmm mmm mmm, de var gott de =D

 

Nu är vi återigen hemma och Bianca har städat hela lägenheten medan jag simmat och gymmat och Mia har varit på massage. Vi inväntar att klockan ska bli 15.00 för då ska vi tillbaka till kyrkan för att inta julbordet. 450 bath kostar det och då kan man undra om de i den beräkningen förväntade sig att en Källgren ska komma på besök?

 

Sen fick jag två julklappar, inköpta av en hemlig beundrade som verkade veta exakt min smak och storlek....jag tror hon heter So ;-)

 

 

 

 


GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

En Stor Julhälsning Från Mig Här I Bangkok Till Alla Er Därhemma


Inga kort på ett tag nu =(

Igår var vi ut på ett supermysigt ställe, med jättebra live musik, dansande personal och mycket folk. Jag som går på medicin drack en kaffe och vatten men like trevligt hade jag ändå!

Bra serivce inne på toan också, direkt kommen från Phuket Patong trodde jag nästan att hon ville ha betalt för den servicen man fick men icke. Jag blev glatt välkomnad, hon öppnade toalettbåset, torkade av sitsen och gjorde en välkomnade gest att jag kunde gå in. När jag kom ut var hon redo med en servett som jag kunde torka händerna med efter jag tvättat mig. En bit från handfaten fanns också en "Vommit here" skylt ovanför vad som tydligen var en spytoalett/handfat, jag har aldrig sett nått likande men den var nog framtagen just för det syftet.

Kommer att bli lite torka på kort ett tag för min display på kameran är sprucken! Jättetråkigt!! Vet inte hur det gick till heller. Så fram tills att jag lokaliserat min sladd mellan mobben och datorn blir det mindre bilder på bloggen ett tag.

Kram

Bye bye Phuket och hello Bangkok!

Idag var alltså min sista dag på Phuket, å jag började dagen med att aldrig avsluta gårdagen =) jag sov ingenting som i nada, nothing! Var egentligen inget planerat men i takt med att natten byttes mot dag blev det en del av en uttänkt och utomordentlig plan, en plan för att kunna sova djupt under alla dessa 17 timmar på bussen till Bangkok!

 

Alla planer går inte som man tänkt, och i skrivandes stund sitter jag på bussen –trött men sömnlös!

 

Apropå planer som inte går enligt planerat gick inte Hannas plan (i dubbel bemärkelse) som det skulle från Bkk. Etihad var försenad och Hanna med sina åtaliga byten runt om i världen innan slutdestinationen i Sweden fick byta till Qatar och bytte sedan i Doha för att ta ett plan direkt till Stockholm. Fick precis ett samtal från Honey Hanna och hon är hel och välbehållen om än väldigt frysen stationerad i Stockholm nu.

 

Så tillbaka till min natt som började med en massa snack med mamma över internet, sedan efter caféet jag satt på stängde började jakten på nästa internetcafé. Det tog ett tag innan jag fick inse att jag var tvungen att gå på dyra Starbucks. Fattar inte café tar betalt både för det man ska äta och WIFI!

 

Väl hemma packade jag omsorgsfullt om min slarviga packning och städade fixade med lite kort och så. Hade också en del samtal med stackars Hanna som satt på Bangkoks flygplats och väntade ut tiden.

 

Vid 07.00 bestämde jag mig för att göra morgon och sista dagen på Phuket blev fullmatad med..

 

· Frukost på franska caféet -å ja det blev en pepparkaka också =D

 

· Framkallning av lite kort på strandgrabbarna, matmamman och vår tvättkvinna/resebokare

 

· Tillbaka på rummet, checkade jag ut. Å fick trots överenskommet pris på 400 Bath den sista natten gratis av vår hyresvärd –TACK!


· Promenerade ner till stranden och pratade av mig lite nervsjuka inför resan, och lämnade kort som vi tagit på dem. De fick också hjälpa mig att skriva en hälsning på Thai bak på korten på vår matmamma och tvätt/resebokares kort. Sedan blev det de jobbiga hejdå, men jag tacklar det alá thaistyle –med ett leende på läpparna!


· Sedan fick jag ta moppe taxi hem, för nu var det lite bråttom. Jag åt mat hos matmamma och gav henne kortet och fick säga hejdå till hennes goa mat, henne själv och hennes man!

 

· Sen gick jag ner till vår tvättkvinna/resebokare som jag ställt mina grejer hos och som jag också bestämt att jag skulle bli upphämtad hos. Minibussen var sen så vi satt och snackade ett bra tag innan det var dags, å så var det de där jobbiga hej då igen!


· Fast egentligen är det ju: syns senare!


· Åkte minibuss till Surat Thani, det var en svettig och kissnödig resa och jag var sååå trött! Jag satt längts fram men vaknade av några -oj, -åå när mitt huvud med jämna mellan rum verkligen flög åt sidan när jag plötsligt somnade och snabbt vaknade igen. Detsamma gällde för andra kroppsdelar som min arm som bara –kabam! Flög ner åt sidan i samma stund som jag slocknade..och vaknade igen! Allt var i väldigt ryckiga, snabba rörelser och därav (antagligen) också ljudeffekterna från mina medresenärer. Nu kändes det att det var över 24 timmar sedan jag sov! Kroppen levde ett helt eget lite pinsamt liv.

 

· I Surat Thani flög boskaps klisterlappen på, där stod det Bangkok. Min tanke var åh nooo! Vi forslades runt på två ställen innan vi kom på den riktiga bussen. Tur att jag hade sällskap av två trevliga fransmän, fyra svenskar och en Iranier i 40 års åldern som envisades att bära mina väskor. Han var underhållande också =D Han lekte kulspruta på släpet vi åkte på, pratade glatt med oss men förstod hälften av allas engelska varav vi förstod ungefär lika mycket av hans. Som när jag upprepande försökte fråga “How long time does it take to go to Iran?” och fick det återkommande svaret tillsammans med ett lyckligt leende ”Yes I travell alone”

 

· Så nu är jag på bussen och har cirka 4 timmar kvar till Bkk. (Fast inlägget kommer publiceras senare)

 

 

Jag är redo att se Bangkok från sin bästa sida!

See you later alligator


Män och deras val av strandkläder..

Måste göra ett kort inlägg över en iakttagelse som Hanna, jag och även Annika gjort under en sammanlagt ganska lång tids spann i våra solstolar, i de böljande blå och på våra strandpromenader.

 

- Jag partar om vår förundran och häpnad över denna oändliga fantasi när det kommer till vad man ska dölja sina privata ägodelar med på stranden och i vissa fall snarare vad man kan framhäva dem med. Samt att det verka falla olika nationaliteter mer eller mindre naturligt att välja det ena eller det andra av de oändliga valmöjligheter som finns bland badkläder.

 

Vi pratar här om allt från genomskinniga och hudfärgade kalsonger, leopardfärgade tangas med en liten tråd där bak till långbyxor och långärmat.

 

Ofta hänger de här lite udda beklädda människorna tillsammans, som ett helt gäng indier som alla i hängiga, blöta och halvt genomskinniga boxers (som i kalsonger/underbyxor/kalsipper) spelade fotboll framför och imellan våra solstolar  –What a sight! NOT

 

Eller varför inte europeisk farbröder 65 plus i tangas (vi pratar ”diskret” instoppade speedosar, rosa tangas, trådtangas, guldtangas med mera), promenerades dag ut och dag in fram och tillbaka på stranden, i en allt mer oklädsam solbränna. Sen har vi ju också dessa tighta små boxers som ofta verkar vara valet för japaner och kineser, dessa måste vara högt upp på modelistan i dessa länder!

 

Det som verkar vara mer än en kul grej här bland thailändarna är att bada med kläderna på, både killar men speciellt tjejer badar med vanliga shorts och t-shirts. Men dessa iakttagelser mellan sambandet nationalitet och badkläder har många undantag exempelvis såg vi idag en europé badade helt obesvärat med långbyxor och långärmad tröja i värmen.

 

Så till något som verkar hänga med de flesta: unga som gamla, europé som asiat är de klassiska speedosarna. Som den klassiker de är finns det faktiskt modeller som är klädsamma på rätt person, men så som vi under våra iakttagelser konstaterat åter och åter igen verkar många inte veta när det är dags att köpa nya! Det vill säga när hela byxan tappat sin elasticitet och ser ut att komma från den eran då de först uppfanns.

 

Sen har vi självklart den vanliga badbyxan som klär de flesta män och ser anständig ut, inte bara på stranden  utan även till exempel som byxa till en t-shirt inne på seven. Denna kreation verkar precis som speedosarna vara utspridd bland de olika nationaliteterna.

 

Måste säga att vi även lagt märke till en del speciella badkläd val på tjejsidan men faktum är att herrarna tar priset med hästlängder!

 

Variation är ju alltid uppfriskande, eller?


I wanna maka up Ban na na na...

Här får ni lite bilder från stranden och våra vänner som gav oss en ny refräng på Akons "I wanna make up na na na na", som tydligen tolkats som "I wanna make up ba na na na"..Vilket blev en sång utmärkt till Hannas banan överkonsumtion -en sång till dig min vän!

Bananmannen och Linn

 

En vanlig break på dagen, en fruktstund varav "bananmannen" (som vi senare fick veta hette Niy) fick sitt smeknamn för sin kärlek till bananer lika stark som =D

Världens sötaste pojke!

 

San och pojken bakom Hannas nya smeknamn Honey

 

Hanna med...-En banan!


Dagens Outfit =D

Hahaha tänker ni, ska Sofia börja med sånt?

Men den här presenter kräver faktiskt ett sådant inlägg, jag och Honey fick varsin avskeds present ifrån en av strandkillarna! Så j*kla gulligt gjort och ännu gulligare var det när vi fick se att det var en byxdress till mig och en klänning till Honey. Efter mycket bråk mellan mina höfter och omkretsen på byxdressen så satt den på, kanske inte rikigt min stil men den gick ju rakt in i hjärtat!

Nu får vi bara vänta på en dagans outfit från Hanna och hennes kreation......Kom igen Hanna!

Tack Linn!


Kärt barn har många namn!

Hanna, Honey, Hanna Panna...

Vinkade precis av Hanna, och måste börja inlägget med ett TACK HANNA FÖR EN UNDERBAR TID HÄR PÅ PHUKET!!

Med det sagt så behöver jag kanske inte vara så ingående på att det känns tuuugnt nu :´( Jag kan pinsamt förklara det hela med:

1st Chockladkaka
1st Mentos rulle
1st Ny inköpt bok
1st Våffla med grädde
1st Latte


Behöver jag säga att jag tillhör släktet tröstätare? och tröstshoppare..

Sista middagen igår intogs självklart på Wine Connection innan vi drog på konsert =D

 

Honey Hanna Panna fikandes på moronens lyxfrulle på ett franskt Café innan sista dagen på stranden.

 

 

Lycka till på resan Honey, jag vet att det kommer gå alla tiders! =D


Isolering

 

Här ligger jag efter mitt andra försök hos ”The Phamacist” första omgången inkluderade antibiotika medan vi denna gång testade att behandla för öronvax, så jag ligger på sidan med en massa vätska i örat. Kan nu i efter hand konstatera att det inte var öronvax eller propp och hoppas på tredje gången gillt efter att jag nu varit på sjukhus besök och fått en massa medikamenter, fyra för att vara exakt, mot min avskärmning från omvärlden.


Ledsen..

Nu ar det bara 1,5 timmar kvar tills Hanna aker =( Kanner mig faktiskt jatteledsen over att hon aker och att lamna Phuket. Skriver mer ikvall a lagger in bilder och sa..a mamma och Maria ni kommer masta prata med mig idag laaange

F*N

Men skit ocksa! Skulle gatt pa starbucks istallet..

Vaknade idag och var saaaa less pa att leva i ett halvt vakum och gjorde mig iordning och tog en moppetaxi till sjukhuset. Sa jag har fatt en massa medikamenter for min oroninflammation =) A da maste man ju ata bra innan man borjar knapra tabletterna, sa efter lite overvagande valde jag att ga in pa ett cafe och bestalla forsta smorgasen pa den har resan och en latte! Men mackan var sadar och latten smakar urk =( Starbucks ar narmsta grannen sa jag borde ju ha gatt dit -Det ar ju latt att vara klok i efterhand!

Strandvaskan ar med och efter detta rusar jag ner for ett dopp i det bla. Ha!

”Fleedom beach”

Idag var vi till Freedom beach, även kallat Fleedom beach om vi tar det mer lokala namnet =). Där var det precis som jag minns det: rikigt grön/blått kristallklart vatten, vit sandstrand och lugn. Vi åkte longtailboat dit och bara det är ju mysigt!

 

Ni får lite härliga bilder därifrån..

 

Finn ett fel (från årets tur till Fleedom)..

 

Finn ett rätt (Från förra årets tur till Fleedom), vart sjutton är Ake och Chai?

 

Nu ska vi ut på ännu en kväll av Carneval äventyr =D


Det blir faktiskt svensk julbord i år =D

Nu tror ni att jag hittat igen nått charterhak som serverar svenskt julbord till skamligt höga priset, men icke! Bianca ringde idag och frågade om hon skulle anmäla mig till svenska kyrkans julbord i Bangkok, hon fick det givna svaret –Jaaaaaa!! =D

 

Jag ska äta julskinka tralla lalala lalla la! Prima skinska jupp jupp bara skinka jupp jupp....


Maria –Get down, get down on the floor!

Haha =D Gissa vilka jag ska se på scen på lördag?


Glass i STORA lass =D

-Igår gjorde vi det! Gick inte bara förbi, vi bläddrade inte bara i menyn, vi trånade inte bara på de känsloladde bilderna vi ursäktade inte med ett ”någon annan dag”. Utan vi gick in och fick oss ett körande av -helloooo weelcome madame! av tre thailändskor som såg nästan lika glada ut som vi var!

 

Vi var inne på Swensen..

 

 

 

 

Senare gick vi runt på marknaden och kikade mätt och belåtet på all rolig mat och konstaterade än en gång att allt går att få på pinne här i Thailand. Det finns korv, kyckling, biff, fiskbullar, fiskbullar i form av färglada figurer, krabba, köttbullar, kycklingbullar, äggmix, tofu, bläckfisk….. Hur som helst gick vi till konsertstället, som är en ombyggd fotbollsplan. Vi satte oss i bakgrunden på några läktare och njöt av den mysiga musiken från den välsjungande gitarristen på scenen.

 

 

PS: Angående videon nu, Anna jag tror jag byggt upp dina förväntingar allt för mycket nu..hur som helst så borde det funka för jag har varit inne på youtube och ändrat =)


Uppdaterings maraton!

Är ni redo? för här kommer det =D

Uppdatering =D Onsdag 21.00

Ja här kommer lite update på vad vi haft för oss och lite bilder...

 

Låt oss börja för två dagar sedan då vi gick på promenad, vi svängde även förbi och hejade på strandkillarna. Vi satte oss och snackade och hur som helst så  flög tiden iväg och vi satt där tills det blev mörkt innan vi drog oss hem. De är kul att sitta och bara snacka massa, äta glass och dricka nån barcardi, och det är väldigt intressant att höra om dessa människors liv. Hur de kom till Thailand och hur deras liv ser ut, en av killarna var bara här på semester och bor i vanliga fall i Söderhamn medan de andra fortfarande jobbar med det han en gång lämnade här.

 

Sedan har vi hunnit haft ännu en hälig stranddag, eller jag halva dagen och Hanna hela. Vi fick sällskap av en liten eremitkräfta på solstolen. Efter det kollade vi på Patong Carneval 2009, det gick ett tåg genom Patong och vi satte oss och åt goda vårrullar, friterade räkor och de godaste fiskbullar (på pinne) jag någonsin ätit! -Servera det där hemma på burk så ska nog även jag kunna äta fiskbullar utan motstånd!

 

På kvällen skulle Carneval ståhejet fortsätta nere på stranden och strandgrabbarna ville att vi skulle möta dom och gå runt en sväng, så under kvällen satt vi med dom under ett parasoll som skydd för regnet –Vad är det med marknader och regn? Hör de alltid ihop!?

 

Idag har jag och Hanna promenerat till Kalim, vi bredde ut oss i solen vid några klippor och såg fascinerat (och lite äcklat) på en massa krabbor med långa ben som sprang omkring. Påvägen tillbaka stannade vi och åt lunch på en JÄTTEMYSIG restaurang som var på klipporna ner mot stranden, ni kan se utsikten från vårt bord på en av bilderna nedan.

 

Ikväll var vi återigen på Carnevalen men nu på ett annat hörn av Patong som har en lite annan atmosfär, det var mycket mer försäljning av mat och kläder med mera och så hade de konserter på en stor scen. Å vi upptäckte en ny smaksensation –Krabbkött på pinne! Mycket goa grejer på pinne i detta land.

 

Jag köpte ett enkelt vitt linne (29 bath=6 kr) eftersom jag lyckats grisa ner mitt förra med mat, Hanna köpte ett par shorts (59 bath=12 kr) för att sova i. Å nu ligger vi i sängen, jag med datorn i knät och Hanna filosoferandes med mp3 på högsta volym  spelandes på ”All I want for christmas is you” med Mariah Carey.

 

Imorgon blir det stranden och besök på Immigration Office för nya stämplar i passet.

 

Å Anna nu ska videon funka =D

 

 

 


Dalig uppdatering

Hej pa er, jag vet att jag inte uppdaterar sa mycket men internet pa rumet kranglar fortfarnade =(

Allt ar bra har i alla fall och mamma jag ringer hem idag eller imorgon. Puss och Kram

Trött

Å jag är så trött eftersom vi varit på stranden hela dagen idag efter en ganska sen kväll igår.


Hörde den här låten inne på en affär idag som fick mig att le för mig själv -Den här är till dig Maria =D Å ni andra kanske också finner den underhållande. Frågan är nu, borde jag kanske skaffa lösenord till den här bloggen?! Haha







God Morgon Sverige

Idag ar det stralande vader har pa Phuket =) Sitter pa ett internet cafe eftersom vart internet pa rummet inte fungerar just nu och darfor far ni inte heller nagra svenska a,a och o med prickar pa. Det e lite jobbigt att lasa da och skriva sa ni far mer uppdatering i eftermiddag...det vill saga er formiddag!

Ha det bra och stor kram

Bilder

Först gick vi till vår matmamma där jag åt fisk (se bild) sedan hade en mysig stund på Cafet och lite julstämning fick vi =) Det var dessutom rikigt goda pepparkakor, som vi lekte hängagubbe med! Efter detta gick vi till Post Office och påvägen hem hälsade vi på våra strandvänner varav vi blev kvar och snackade, åt glass, drack ice te och bacardis fram till typ nu...

Nu är jag bara för trött så det blir lite bilder idag och mer skriverier imorgon.


Lucia

Idag spelas Coca Cola Christmas Song och Stilla Natt på högsta volym på min mp3 och som tur är för Hannas skull har min Mp3 högtalare så vi kan båda komma i stämning! =) Inte nog med det så ska det bli pepparkaka idag =D (Lussebullar föredras ju men man tager vad man haver) Allt för att få lite Lucia och Julstämning, och visst får man lite liite känsla men hur än underbart det är med strålande sol, 35 grader, palmer och turkost vatten går det inte riktigt i linje med vad vi associerar med jul men åter igen –Man tager vad man haver! Så pepparkaka here we come med en fulladdad Mp3 med julsånger.

 

Hoppas ni får en härlig söndag och Lucia därhemma! Ät inte för mycket lussebullar det kan man få ont i magen av och så är det inte så nyttigt heller å saffran är dyrt..ni borde kanske inte äta några alls ;-) men om ni gör det ät en för mig med!

 

ÄLSKAR ER OCH NU SÄHÄR VID EN HÖGTID SAKNAR JAR ER MER ÄN VANLIGT DÄRFÖR SKICKAR JAG EN EXTRA JÄTTESTOR BAMSE KRAAAAAAM TILL ER!!


Varma hälsningar från Thailand =)

Här kommer bilder från min lördagspromenad/picknick:


Jag gick bort till Kalim Bay som inte verkade så långt borta som vid min första promenad. Påvägen dit stannade jag vid några klippor, kollade på krabbor, en som snorklade, en thai som simmade med ett spjut och jag njöt allmänt av den svalkande vinden, känslan av lugn och den vackra utsikten. Borta vid Kalims sista strandremsa är det inte så fint men jag stannade en stund där med innan jag återvände hemåt. Påvägen hem köpte jag spagrejer som jag ska sätta på prov i eftermiddag efter min springtur.


Jag veeeet inte! Jag vet inte! jag veet inte!

Vad ska man göra idag då?...

Ska i alla fall på en långpromenad till Kalim, tänkte ta med mig vattenmelon och sitta där ett tag (haha Maria). Kanske har jag bikini på mig under så jag kan ta ett dopp eller två =) Sen då? Ja jag veeeet inte!

Hanna ska utföra lite äranden idag men e väll klar senare under dagen.

Jag har ju mina två kurser, vilket gör att jag faktiskt kommer upp i 75% studietakt men uppgiften som ska skickas in i ena kursen är inskickad (tidigare än deadline =O), och den andra kursens sista seminarium är inte förrän på torsdag så jag e verkligen "ledig" i helgen men hur knäpp det än låter så jag vill ju ha några måsten! Har jag blivit en sån som bara inte kan slappna av!!? Hur som helst så lär jag ju få öva på det i helgen då!

Ni får säkert några fina bilder från min piknick senare idag som kan värma er i vintermörkret mohahaha! =)

Nu ska jag in och ta en snabbkik på internet och se vem som vann idol, skulle gärna suttit med er därhemma i soffan med lite gotta och tittat på finalen! Det lär ju vara stora rubriker om det i tidningarna idag, självklart uppblandat med fettexter om Tiger Woods och nya vinklar som de grävt fram ur den historien. När man är borta lite längre inser jag vad mycket skitnyheter som man inte blir fullmatade av här på samma sätt som hemma (även om jag befinner mig på svenskarnas egna Phuket). Så då får jag antingen uppdatera lite eller stå som ett frågetecken när det börjar diskuteras när man kommer hem, sen är jag ju självklart lite nyfiken också =P


Puss och komihåg att jag saaaaaknar er!



Nu har jag fått svar från två ställen i Bkk

och då paratar jag inte om Bangkok Hotel :P Utan om svar från två olika hyresvärdar av boendenkomplex som jag mailat till angående lägenhet under tiden jag ska vara där. Jag tänkte vara där tills mamma och Maria kommer hit i mitten av Februari men bara för att jag ska till att boka snart funderar jag på om jag verkligen kommer att palla vara i storstan så länge? Fast och andra sidan ska jag ju att åka nedåt för att besöka Lanta och kanske Koh Samui så jag får ju pauser från stressen i Bkk, så det borde bli bra...

Hur som helst, här ner kan ni se det ena av de två olika serivcelägenhetskomplexen (haha låter som jag ska på ålderdomshem! men det passar väll med min hörsel så :P) Det andra har jag inga bra bilder på som jag kan lägga upp, för de jag kommer åt blev så suddiga.

Ställe nr 1

 

 

7000bath/månanden

Pool, fitnessgym, reception =)


Ställe nr 2
6500bath/månaden men då har jag ingen pool :(

Jag vill ha falukorv till lunch mamma...nått annat vill jag inte ha! kanske bara idag...

Stranddagen var underbar -vilket perfekt sätt att spendera en fredag! Vi kom precis hem så det blev verkligen heeela dagen på stranden.

Nu sitter jag och äter något som vid första anblick skulle kunna vara riktig svensk husmanskost: spagetti och korv, men det är nudlar med kycklingkorv och mycket stark chili. Jag känner hur det bränner så där härligt kring käften så jag är inte grinig över att det inte påminner om den svenska varianten, sen kostar kalaset bara 2 svenska kronor vilket gör det hela ännu godare! (Ja, jag är min mors dotter)

Hoppas ni får en lika härlig dag som jag, kram!


Godmorgon Sverige! Klockan är 07.40 och det här är senaste nytt från Phuket

  • Dagen börjar med det vanliga vid 06.00: en kopp kaffe med mjölk, yoghurt, äpple, internetuppdatering och plugg. Antar att det är något liknande för er därhemma en fredag som denna, fast än så länge sover ni nog sött…eller nja sött var kanske att ta i, men ni sover nog i alla fall ;-)

 

  • "Passed" på min fonetiska tenta, fast jag missade lite på tomato som ska vara den brittiska varianten :P  och fick "highly positive" på redovisningen :D Så nästa torsdag som också är ”the final presentation” ska jag essa på!

 

  • Fick ett halleluja moment igår kväll/natt och skrämde sk*ten ur Hanna med ett glädje tjut, jag kunde under loppet av cirka 3 minuter känna hur locket släppte efter två dygn av isolering i mitt eget huvud! Till råga på detta kände jag hur jag kunde få in en gnutta luft via örat vid varje andetag, amazing!! Kanske har jag utvecklat en superkraft!? -Att jag kan andas genom örat, det skulle betyda att du Anna inte längre skulle kunna använda dig utav (ett av många) ditt skräck trix som du tog med dig till Kvarnis en sommar…(Tyvärr kan jag notera att förmågan inte är lika stark idag och att locket, trots gårdagsnattens vackra stund, inte riktigt släppt men det är definitivt bättre!!)

 

  • Pratade med mamma och Maria igår och måste notera i morgonnyheterna att jag är väldigt stolt över min syster och hennes utomordentliga prestationer i skolan! Bra jobbat!!

 

  • Idag blir det stranden och hårt arbete på brännan (fast i säkerhet under parasollens skugga)

 

  • Införskaffat mig en ny vän påvägen hem från Jungceylon, han visste vägen till mitt hjärta och eviga vänskap när han noterade att jag hade ett ansikte och hår som en Hollywoodstjärna! Det var inte alls för att han ville sälja nått eller så…:P

 

  • Vädret är klart och övervägande soligt, dagens temperatur kommer att ligga mellan varm och jättevarmt!

 

  • Det var allt från Phuket denna morgon och jag Sofia Kjellgren önskar er en trevlig förmiddag! Se oss igen på kvällsnyheterna för mer uppdatering från Phuket Thailand =)

Mamma mamma mamma....

Jag förstår inte varför jag ska gå till läkaren här för nått jag aldrig skulle gå för därhemma? Å jag tror faktiskt att det lättat lite nu på eftermiddag, jag ger det i alla fall tills imorgon. Tack ändå mammsen, äääälskar dig!

Sov för tungt för att notera bussen som körde över mig inatt!

Jag vill inte låta som en gnällfia men det är ingen bättring med höger: öra, visdomstand, hals eller huvudet idag. Snarare tvärtom, fast med eller utan hörsel ska jag genomföra ett fonetiskt prov idag och göra en redovisning. Sitter framför datorn och försöker plugga med värsta strulfrillan, sömngubbar i ögonen och ögonlock som hänger ner över knäna så jag känner mig så där lagom sexig! och tacksam för att busschaffören vejde och bara körde över högersidan =)

 

Igår var det så där lagom många – ”måste göra!” så jag hann inte sätta mig ner och plugga, konstigt att det alltid blir så mycket när det måste pluggas :-O

 

Kul att Lars kunde roa så många med en blåsning i repris! men kom bara ihåg att det är jag som bjuder på den ;-) Men snart blir det Lars tur ska ni se…moha ha ha! Vet då inte hur jag skulle kunna göra nått sånt utan att asgarva!? Hur gör du Lars? Jag kanske får leja någon. Jag vet ju att det finns någon härlig historia från när hans egna blåsning bakfired, antagligen när han var så där lyrisk inför sitt verk. Något om några sms, Pelle, Niklas, och oväntade bekännelser. Så det kan hända även de mest rutinerade, det finns igen anledning att tro att du går säker Lars =)

 

 

Å Jovanna, kul att ha hittat dig här ute i cyberblogg världen syster!

 

Nu ska jag sluta "ha så mycket att göra" och återgå till pluggandet

Kram

 


Min Käre Bror Lars!

Jag tänkte gå och lägga mig strax efter förra inlägget, men efter att ha pratat med mamma var jag tvungen att göra ett till!

För Lars har gjort det igen!


Med igen menar jag grundlurat mig på telefonen angående jobb som jag sökt, eller tror att jag sökt.

Idag när jag står på banken ringer min telefon, jag känner inte igen numret och svarar -Hello Den engelska hälsningsfrasen, vilket jag fick veta av mamma nyss, var den triggande faktorn till att Lars inte svarade -Hej utan istället -Hello, Im calling from Bangkok Hotel can you please tell me a little bit about yourself?
Jag blir lite ställd eftersom jag sökt en del jobb för flera veckor och månader sedan, men jag har inte stenkoll på exakt alla och dessutom har jag nyligen mailat en del om boende uppe i Bangkok. Så därför hade jag lite svårt att placera vem det var jag pratade med och gällande vad. Jag försökte upprepande gånger fråga något i stil med -Regarding what? varav hotell direktör Källgren gång på gång säger -Just tell me about yourself! Tillslut säger han -Regarding a application for a job at Bangkok Hotel, jag försöker med ett -What do you want me to tell you about? Do you want to know more about my personality? or about my education and experience? Min hjärna går nu på högvarv, vem är det? vad är det för hotell? vilket slags tjänst har jag sökt? Han svarar -Just tell me a little bit about your self Jag hör lite dåligt, är riktigt förvirrad vid det här laget och står ju på banken så jag frågar om jag kan ringa upp om en stund, han säger -Just tell me a little about your self now!

Va fan, tänker jag vad är det här! Kanske kunde det ha ringt en klocka för en precis likadan tanke jag haft vid ett tillfälle med ett samtal jag fick om ett jobb ute på Tranviken på Alnö ungefär för tio år tidigare. Då jag förvånat står i min moster lägenhet och lyssnar på vad jag tror är min blivande arbetsgivare säga -Jobba jobba jobba! Efter att jag förklarat att jag inte kunde komma ut och provjobba samma kväll som han ringt, eftersom det inte gick några bussar och jag inte hade tillgång till bil. Det förvirrade samtalet höll på i säkert tio minuter och lever delvis kvar än idag!

Hur som helst, tillbaka till dagens händelse: Jag tar mina grejer och går ut från banken. Jag har rätt så dålig täckning och får upprepande säga -What? och be honom upprepa sig och jag tror att herr hotell direktörn säger -Do you have problems with speaking? (på ett anklagande sätt) -No, säger jag, I'm having trouble with my connection, I walking out from the bank now maybe it will get better out here. Direktörn säger återigen -Do you have problems with speaking? jag säger att det är min täckning och han säger -I'm beginning to think you don't want this job! ....-Tell me little about yourself

Nu börjar jag tycka att det blir riktigt jobbigt, återigen så säger han -Tell me little about yourself Jag vet  självklart fortfarande inte vilken tjänst det handlar om eller vilket hotell det är och har som ni säkert vet redan fått utresedatum för Apollo så det känns dessutom rätt ointressant. Täckningen är hur som helst dålig, varav jag kanske överdriver den lite (eller i alla fall välkomnar den!), jag försöker få kontakr på andra sidan men tillslut så lägger jag på. Varav direktörn ringer upp igen och igen, jag trycker bort honom och stänger av telefonen. Jag tänker för mig själv, när jag blir sittandes kvar på bänken med halvöppen mun, vad var det där? Å vilket idiot? (även här bekanta tankar från en tidigare händelse, men det ringer ingen varningsklocka) och varför vill han ringa upp och prata med mig igen?

Jag berättar för Hanna vad som hänt, och konstaterar också att oberoende om jag inte skulle ha fått utresedatum från Apollo skulle jag inte vilja jobba för någon sådan typ! Av nyfikenhet går igenom mailen för att se vad det kan ha varit för nått och självklart så hittar jag inget. Kollade inkorgen, där var ett mail från mamma, hon skrev bland annat att hon försökt ringa mig men att hon inte kommit fram varav jag kom på att jag inte satt på mobilen än. Jag ringer henne och snackar lite, tillslut säger hon -Någon som ringt idag? Det tar mig några sekunder -Näääääääääää!!! Fyfaaan!

Lars du har gjort det igen!! men nästa gång om det så dröjer 20 år så kommer jag inte gå på det!

Undra vilka repliker som kommer upprepas från det här samtalet de kommande tio? Förra samtalet återkommande uttryck som speciellt flitigt används av min moster är -Jobba jobba jobba! Kan det bli -Tell me about yourself?

Kan verkligen se framför mig hur glad Lars måste blivit när han lyckades med det här -Hur han skrattar och skakar händerna samtidigt, sådär som bara Lars gör (Om du inte vet vad jag menar för gest Lars så fråga Maria, hon kan visa).

Skulle kanske som hämnd lägga upp någon mindre trevlig bild eller bilder på Lars, kanske en serie bilder på när han sover lite var stans som Maria tagit men jag är större än så! Därför lägger jag upp den här snygga bilden:

Han är snygg min bror! men låt er inte luras av hans yttre för inuti bor det en retsticka och nästa gång kanske det är din tur...


Va, vad sa du?

Igår konstaterade jag att det var nått konstigt med mitt öra, idag kan jag göra ytterligare ett konstaterande och det är att jag är döv på mitt högra öra som gör ont och är svullet, dessutom har jag problem med visdomstanden på samma sida och ont på höger sida av halsen...detta har i sin tur orsakat huvudvärk!

Jag lever liksom som i ett vakum, det positiva är att jag hör mindre av försäljarnas tjat men tyvärr desto mer av ljudeffekterna i min mun när jag äter. Jag upplever livet från ett annat perspektiv helt enkelt, fast det är inte så kul så jag hoppas på bättring tills imorgon.

Fram tills dess är det utryck som: -Käre vän, prata lite högre jag hör inte vad du säger, -Kan du snälla prata till mitt friska öra, du förstår tant Sofia hör så dåligt & -Ursäkta vad sa du? som gäller, självklart med en kupad hand kring det friska örat och så måste jag också dra fördelarna med hörselproblemet såklart: Det jag inte vill höra, det hör jag inte ;-)

Det märks att jag är halvvägs till 50

De två de ändå två bilderna från dagen som jag har tillgänglig, Hanna har lite på sin kamera som jag lägger upp sen.


Hanna badar, själv var jag badkruka idag och "hälsade bara på" Hanna nere på stranden.

 

Här är Mannen med stort M -The Man som håller solen borta från våra solstolar, sanden från våra dynor och förser mig med en stol när jag är på strandbesök hos Hanna. -En riktig guldklimp med andra ord!






Yesterday night was a really good good night...tralla lalla la, cause I got a feeling!

Vi började på Sound, där var det ganska lite folk så vi drog ner och satt oss vid stranden och snackade. Sedan när vi skulle hem, blev vi inkastad av en inkastare på Grabbarna Grus. Där var det rikigt bra drag och schysst musik, vi beställde varsin drink (som smakade precis som hemma, bra gjort grabbar!) sedan gick vi vidare till Aussie bar med ett gäng svenskar från Götet och Stockholm. Efter det så drog vi oss hemmåt, låter kanske som en tidig kväll men det var det inte =) Stannade självfallet vid McDonalds på vägen hem (Även om det är utanför vår budget gällande resaurangval, men påvägen hem efter utgång resoneras det inte utifrån plånboken), där träffade vi en annan svensk som vi tydligen bor granne med.

Lyckad Kväll! Å självfallet så gjorde Captain en efterlängtad comeback =)

 

Captain

Det ska vara vänster ben Hanna och Teddy!

 


En händelselös dag ska avslutas med -utgång!!

Två promenader, plugg, pratat med bror, förtäring av föda och desperate housewife är vad jag harförgyllt denna dag med -Inte så fullspäckat med andra ord!

Så nu ska vi anta erbjudandet med tre gratis drinkar och intäde på Sound, Sound är en klubb på Jongceylon med rikig klubbkänsla och mindre farbror med allt för ung thailändska känsla om ni förstår vad jag menar.

Hoppas ni får en trevlig tisdagskväll därehemma i Sverige!

Lars: Glöm inte att fixa med scannern
Å Maria: Kolla Mailen!



Smider planer

Just nu är klockan 00.45 Svensk tid och 06.45 Thailändsk tid, jag sitter vaken sen ett tag tillbaka vilket tillhör vanligheterna för mig här på vardagarna. Ni kanske trodde att jag bara slöade här men nä det har jag inte samvete till, upp med tuppen och plugga -vilket görs allra bäst på morgonen tycker jag.

Morgonstund har verkligen guld i mun!

Jag sitter även och kikar på vart jag ska styra min kos när Hanna lämnar mig och sina bananer här i Thailand. Som det ser ut blir det Bangkok -Jag tror det kan bli riktigt skoj, och jag har fått för mig att jag kommer tycka om stan när jag får spendera lite mer tid där och får chansen att hitta de där små guldkornen som man bara springer förbi när man är där på en weekend.

Så då måste jag ha någonstans att bo, gärna i närheten av min vän Bianca och hennes kompanjon Mia som jobbar med den egen Bangkok guiden www.Ilovebkk.se som riktar sig till den yngre generationen, det vill säga att det är mycket info om: shopping, konserter, klubbar med mera.

Jag vill gärna hinna hälsa på Mari på Koh Samui också! Å en sväng till Lanta vore inte heller fel. Sen så är det de här med förnyelse av visat, antingen tar jag en sväng utomlands typ Vietnam eller så betalar jag en summa och fixar det här, jag får se hur det blir... Sen så den 15 Februari är dagen kommen då mamma och Maria landar vilket innebär soliga dagar på Phuket igen =)

Så nu håller jag på att leta lgh i Bangkok
och sanningen är att varje gång jag är inne och söker finns det såå j*vla mycket att jag inte orkar ta tag i det på riktigt. Jag vill ju hålla på och jämnföra för att se till att jag får det bästa möjliga till det lägsta priset! orkar inte rikitgt idag, jag bara småspanar men det kommer!

Kan inte bara någon säga -Här ska du bo Sofia, det är det bästa valet av område, bästa hyran och fräschaste lägenheten!?


Nu ska jag ut och promenera, ha en bra morgon!


Två bilder från "Phuket runt"

Sofia och Sofia på Karon






Godnatt Sverige

Nu är det sent i Thailandet och dax att sova, dagen har varit lång och avslutades med en härlig springrunda. Jag har tänkt mycket på alla därhemma idag, så jag har gått igenom mina fotoalbum på datorn och skrattat och känt saknad...så var det en speciell bild som fastnade på hornhinnan (ta inte illa upp nu, ni vet hur jag känner inför det här)

Halleluja!! Halleluuuuuuuja!


I will dream of you tonight

Hjälp Hanna hon föräter sig på bananer...

Det stod ganska snart tydligt under denna resa att Hanna tycker om bananer, hon beställde dom på stranden..och lite var stans hon fick tag på dom. Å så nu råkade jag introducera henne till fruktmarknanden där hon kan köpa mängder för småslantar, och jag vet inte om hon är inne på tredje klasen ikväll.

I skrivande stund står hon...-ja, och skalar bananer =)

Här får ni lite bilder från igår:

Ser man lite schliten ut eller...

 


En kort promenad blev en lång..

Efter att ha pluggat några timmar tänkte jag sträcka på benen, och jag planerade att gå en sväng och på tillbaka vägen handla lite nudlar och korv. Fast när jag väl började promendera vände jag inte förrän jag kommit till Kalim bay, vilket är en bra bit härifrån. Å tänk vad mycket man kan se genom att gå till fots!

Promenaden var fantastisk! (fast väldigt varm) och jag fick chansen att se lugna och vackra platser som jag inte trodde fanns så nära fartfyllda Patong.

På tillbakavägen tittade jag på lite fotboll men när jag började närma mig Patong igen fick jag se ett slagsmål -usch, jag tycker verkligen att sånt är otäckt! Det var en turist som muckade gräl med en thailändsk motorcykeltaxi kille. Han gick efter honom och höjde näven för att slå och han skrek och gormade. Tillslut så sparkade taxi killen honom varav turisten stod kvar med höjda nävar och skrek, taxikillen sparkade honom igen så turisten ramlade varav alla som sett det hela apploderade (Turister och Thailändare). Sen backade turisten in i en fågelbur och fick fågelbajs på sig. Han verkade helt hypad som om han gick på nått, som tur var så gav han sig och gick därifrån. Bråket gick inte längre än så, och ingen såg ut att vara det minsta skadad om inte möjligtvis en tjej som stod längre bak med knallröda kinder, som såg ut att vilja sjunka genom marken och jag antar var turistens tjej.

Saknar er därhemma! Å fryserna i det bara att kika på bilderna från min promenicks! =)


 





Plattlugg

Som jag nämnt tidigare har jag rakpermanentat luggen, så lejonmanskrullet framme vid ansiktet är ett minne blott.

Sähär såg den kemiska processen ut


Favoriten gör comeback!

Hittade -The ice cream of the ice creams igår!!
Glass med nötter och stickyrice =)

Hanna och jag promenerade strandpromenaden med denna underbara livsnjutning i handen! å med min fart så var den snart ett minne blott.



20 bath, dubbla priset jämnfört med Lanta men men

Lördag den 5:e December på Phuket

Gårdagen i punktform och foto =)

  • Sol och bad var det från 10.00-17.30, vi satt på ryggen i solstolen, badade och promenderade. Hanna läste ut sin Twilight bok, frågan är: kommer hon att släppa den nu eller kommer hon läsa den igen? Mamma ringde på mobilen och jag fick retas lite när hon hörde vågorna i bakgrunden (lite kul), men snart e hon ju här själv =) Såg även på paraden för kungens födelsedag som gick vid strandgatan (tyvärr inga bilder från stranden, bara paraden)
  • Hem och gjorde oss i ordning, pratade en snabbis med mamma och Maria.
  • Gick ut och åt på Wine Connection och påvägen ner köpte jag ett linne och ett par örhängen för 14 svenska kronor. Nere på Wine Connection beställde jag en goatcheese pizza med ruccola -fantastiskt gott! Hanna skulle ha en pizza med soltorkade tomater, parmaskinka och oliver, vilket hon försäkrade om att pizzan innehöll med ett -are you sure? till servitrisen, vilket svarade -yes. Det var bara oliverna som stämde, vi var båda vrååål hungriga så vi äter pizzorna, det är inte förrän vi är inne på sluttampen som Hanna säger att hon inte alls tycker om anjovisarna och ärtorna som är på hennes pizza, men det var ju lite sent att säga till om det när hela pizzan snart var uppäten. Snopet Hanna.
  • Sedan gick vi runt lite, tittade på när de spelade traditionell Thailändsk musik, tog kort med plast delfiner och bestämde sedan att pizzan i magen behövde toppas med lite glass =) McDonalds blev det, vi satt vid fontänen utanför Jongceylon ett tag och snackade å njöt av glassen.
  • Sen tog vi en tur till stranden, via Bangla Road, som var stängd (eftersom det var kungens födelsedag) -Jag har aldrig gillat Bangla Road så mycket som den här kvällen! det var lite gatumusikanter, lite försäljning av saker, människor som satt och umgicks utan alkohol och folk som promenderade. Man inser verkligen hur stor prägel denna gata sätter på Patong vanliga dagar med sina cirkus liknande atmosfär, fullt med allt från gogodansare, ladyboys, ödlor, strippklubbar, inkastare för ping pong shower med mera med mera. Vi satt i alla fall på stranden ett tag och snackade sen gick vi hem.
  • Efter att Hanna fått några riktiga skrattattacker däckade vi, och nu sitter jag här med kaffe muggen i högsta hugg och funderar på vad dagen har att erbjuda. Det är klarblå himmel ute, men det blir ingen strand dag idag för oss tror jag, vi funderar på weekend market i stan.

Paraden

 

Inköpet för 14:-

 

Mmmm goat cheese och ruccola

 

Anjovis och ärt pizza mmm va gott, eller?

 

Vacker traditionell Thaimusik

 

Maria här kan du simma med delfiner =) eller sova med dom!

 

Klockan 22.00 och ett "tomt" Bangla

 

Ja och nu sitter jag här, med mitt kaffe och dator och undrar vad vi ska göra en Söndag som denna..

 

 

 

 


Vad fel det kan bli..

Det här är bra exempel på vad språk kan trassla till kommunikationen, även om jag vanligtvis tycker att det snarare är förvånsvärt hur bra det går att kommunicera även om man pratar olika språk och att man kan ta sig långt på kroppsspråk och charader =) Men den här situationen visar på hur fel det kan gå!

Igår var jag ut och sprang vid strandpromenaden och mötte då en av killarna som jobbar med solstolarna där jag och Hanna brukar ligga, hur som  helst så erbjuder han mig vatten (från det bargrejen på stranden) och vi snackar ett tag. Han berättar på sin knackiga engelska att han är från Burma, jag som nyligen läst ut en bok om Aung San Suu Kyi nämner då hennes namn. (hon är en fantastisk kvinnan som kämpar för ett demokratiskt Burma som  dag är en militärdikatur, hon ha levt i husarrest i omgångar sen 1989)Han förstår inte rikigt och jag lyckas få fram -hon som sitter inlåst, och han är då med på noterna varav jag säger -she god! och han får för sig att jag tycker att det är bra att hon är inlåst. Pinsamt. Hur som helst så tror jag att jag tillslut lyckades förmedla att det inte var så jag menade, men det är inte så lätt när killen knappt förstår engelska.

Jag envisades med att jag ville betala för vattnet (fick också veta att han tjänar cirka 200 bath om dagen, så 20 bath för vattnet vill jag betala själv) men att jag skulle betala dagen efter när jag och Hanna skulle till stranden.

Så idag på stranden försökte jag lite diskret betala, men han låtsades inte förstå (jag förstod att han bara låtsades inte förstå, för att han inte ville ta emot pengarna) varav en tysk kvinna som hört vad jag försöker göra -betala för en vatten jag fick igår men som jag inte batalade då, kallar på den hon vet kan engelska och förklarar till min häpnad att jag vill betala för en vatten jag fått igår. Helt plötsligt vet alla att han gett mig en vatten utan att fått betalt efter det att strandbaren stängt...kanske nått som inte var okej eftersom han chestikulerade halshuggning på sig själv.

-Bra Sofia! tänker jag, du lyckdes verkligen hitta rätt person att misskommunicera med så han får skit  på jobbet eftersom han inte lär ha nog med strömmar mot sig i sin vardag. (Tilläggas kan att papperslösa Burmeser i Thailand har det minst sagt jobbigt; utan sjukvård och säkerhet och extremt dåliga löner och de har svårt att kräva något överhuvudtaget. De är helt enkelt en väldigt utsatt grupp!)

Jag bad i alla fall om ursäkt och han verkade inte vara sur och det hela verkade heller inte så allvarligt å tack gode gud för det! men han vägrade fortfarande ta emot nått för vattnet.

Så snett kan det gå, å så dum man kan känna sig.

Torsdagens marknadsbesök

 

Där fanns levande sköldpaddor, malar, ålar, ormar, fiskar, sniglar, hummrar, döda bläckfiskar, kyckling, kött, blommor, frukt, you name it -Det fanns där! Inklusive två nyfikna turister vid namn Hanna och Sofia

 


Två bio besök och två hunkar =)

Om det är otydligt så är det en ninja längst till höger

Å en livslevande Hanna med en sexig vampyr på den här bilden


Ont i magen =(

Idag blev det inte mycket gjort, jag har ont i magen och jag har därför sovit ganska mycket. Så även om jag var uppe klockan 06.00 så fick jag återvända till sängen senare under dagen. För ett tag sedan så gick jag ner till ett apotek och fick lite hockus pockus, så hoppas att det hjälper!

Nu ska jag följa Hanna till träningen men det blir ingen träning för mig och min mage, jag ska kolla på ett hotell som ligger brevid...kanske kan det vara nått för mig mamma och Maria i Februari/Mars.


Godmorgon Phuket

Uppe med tuppen klockan 06.00, nu har jag pluggat några timmar och har precis skrapat ur min gula melon och konstaterat att det inte blir någon strand dag idag. Kanske en gröntelatte på Nero Hanna?

Finito

 

Poco nuvoloso (molnigt)

Livet är bra häligt =)

Igår kväll efter att ha tränat, duschat och ätit korv och sushi tog jag ut min dator på balkongen tillsammans med en kopp grönt te och njöt av klimatet utsikten och det nya Desperate Housewifes avsnittet.

Livet är inte bara härligt ibland utan helt underbart!




Om jag är tjock när jag kommer hem...

...så är det hennes fel! Inte mitt =)

matmamma

 

Hon lagar fantastisk god mat och dessutom är hon ju supertrevlig! Så jag får väll ta på mig skulden själv om jag äter för mycket, fast man kan ju kanske se henne som en medbrottsling i alla fall =)


En lugn dag


Café Nero

Idag är det fikväder, det vill säga det regnar inte men det är inte sol heller. Så istället för att betala för en solstol under en grå himmel ska vi ta nått gott på Café Nero =) Hanna ska beställa Banana Fritter (fiterade bananer), jag vetdinte än vad jag ska ta...

Vi kanske hörs senare, för jag ska ta med datorn =)

Kram


Internet

Nu har vi internet på rummet =) Ingen västing uppkoppling men internet!

Nere hos vår Thailändska matmamma

Nu sitter jag och väntar på att starta ett seminarium på engelska, jag ska prata lite om Ragunda idag vilket alltid är kul =) Längtar verkligen till Kvarnis när jag håller på att förbereda presentationen, tänk att ligga i gräset, höra rösterna från min familj och släkt och kvarnåns brus i bakgrunden, känna lukten av barrskog och kanske också en ljuvlig doft av en nybakat blåbärspaj =)

Nyss var vi ner till vår matmamma som lagar jättegod och billig Thaimat, hon är bara där innan 17.00 så vi hinner inte äta där varje dag så när vi gör det så njuuter vi. Hon och han som jobbar där är i alla fall aktiv i min lektionsvecka av ord och fraser på thaimat =)

Bpla godt och Gäng kew wan kai (As god fiskgryta med gröna grejer och sen en kykling gryta med andra goda gröna grejer) Starkt å Gott!


RSS 2.0