Dalig uppdatering

Jag vet att jag uppdaterat daligt och snart kommer vall ett uppdateringsmaraton men just nu har jag ganska mycket far mig och da blir det mindre bloggande...men snart sa borde det lugna sig!

Kraaam

Snaaaart kommer min mamma och lillen

Fattar inte att tiden gar saaaa snabbt! Nu ar det mindre an tre veckor innan mamma och Maria kommer a dagen efter deras ankomst landar Oznur och hennes mamma =D

Jag ska boka om min biljett idag och undrar om nagon vet om man kan dela pa sig sjalv, eller dubblera sig sjalv...i typ 3 dubletter? Jag langtar till Phuket och vill aka dit men jag vill inte lamna Bangkok och sa vill jag garna vara i Sverige ocksa! Tre dubbletter vore perfekt =D Eller kanske 5, varav tva stycken jobbar garnet och tjanar storkovan ;-)


Snart slutet på Bangkok

Igår hade jag min sista Thailektion, kändes riktigt tråkigt! Som vanligt drog vi ut mina 2 timmar till cirka 3. Å så var min lärare så fantastiskt snäll att hon köprt en present till mig. Det var en rosa "kungen" tshirt, en sån som många thailändare går i här speciellt på måndag eftersom det är kungens dag och kungens färg.

Efter lektionen var vi och åt sushi bufé, en sån buffe med snurrande sushitallrikar som man får fånga upp i farten. Med tanke på hur mätt jag blev skulle man kunna tro att jag ropade "sushi" i sömnen som förra gången efter ett likande restaurang besök i KL.

Just nu sitter jag på min favvocafé inne i stan och surfar på internet, ska ta och ringa min mor nu. Å sen ska jag boka resa ner till Phuket =D

Kram Kram

Vietnamesisk mat

För några dagar sedan provade jag Vietnamesisk mat, jag har ätit vietnamesiska färska vårrullar förut vilket jag älskar! Nu blev det något jag skulle vilja kalla vårrullstacos på vietnamesisk stil.

 

Det här var riktigt gott! Vi fick en stor tallrik med någon form av korv på, gurka, vitlök, nudlar, äggplanta, mango, risnudelplattor och nötdipp. Så precis som med tacos skulle man fylla de här risnudelplattorna (samma slags som är på vietnamesiska färska vårrullar) med de man ville ha och sen stoppa delikatessen i munnen. Jag är såld, mer vietnamesiska vårrulletacos till folket, eller i alla fall till Sofia!

 

 


FIFA World Cup Trophy Tour

Jag har stått alldelens bredvid Trofén! Haha, och jag har bild bevis

 

Den var på Paragon i förrgår, och innan man fick gå och se den var man tvungen att skaffa ett pass och gå igenom olika rum där de bland annat visade en 3D film med massa Wold Cup grejer. Självklart spanade jag efter frekvenser med Svenska landslaget men fick inte se nått =( bara massa frekvenser från Brasiliens sambafotboll.

 

Tillslut fick vi gå in i rummet där trofén var och självklart var denna stund vikig att föreviga, om bara Sverige kunde få den här nångång!!

 


Jag är bäst!

Mohahaha jag vann (nästan) en tävling igår!

 

Hotellet jag bor på hade fest igår och då bjöd de på gratis mat, dryck, spel så som lotteri och hela havet stormar och vinst utdelning på det. Jag är inte den som låter tillfällen som dessa slinka genom fingrarna så självklart var jag där!

 

Jag åt go mat, socialiserade med andra som bor här, tittade på lite uppträdanden och seeeen när jag stod lite för mig själv fångade receptionisten mig utan att jag fick en chans att fly, jag försökte kämpa emot men jag hade mött min överman och på Sathorn Saint View är det djungelns lag som gäller.

 

Så min överman visade mig upp till scenen, där stod jag och inväntade mina fiender. Jag hade fått två ballonger fästa kring mina fotleder och snart skulle spelet sätta igång, där jag ska behålla mina ballonger hela och trampa sönder de andras. Jag kände hur adrenalinet rusade genom mina ådror och iakttog hur mina motståndare en efter en klev upp på scenen, ingen visste vem som skulle komma där ifrån med hedern och livhanken i behåll!

 

-I was ready to fight!

 

Spelet var igång och vi flög omkring som smurfar på en het platta, en efter en åkte ut i takt med att de blev ballonglösa. Tillslut var det bara jag och en manlig motståndare kvar, och jag vann (nästan).

 

Fina prisutdelningar blev det också!

 

Jag fick en inslagen reklam t-shirt från Adecco! Det har jag alltid önskat mig =D

 

 

Tadaaa här är min vinst!


Här kommer Pippi Långstrump tjolahej tjolahej tjolahoppsansa!

Förmiddagen dedikerades helt och hållet till hälsan, jag cyklade, pumpade lite vikter OCH simmade! De ni =D

 

Mp3 dunkade på med peppmusik så att jag kunde motivera mig själv att göra de där sista upprepningarna, så kom Pippi Långstrumps visa och jag tänkte neeeej måste byta de är ju ingen pepp låt och den kan därmed förstöra min för tillfället alá Beyonce pumptrans. Jag hann inte byta så snabbt och tur är väll det för jädrar vad pepp jag blev av sånger från världens starkaste Pippi Långstrump. Kändes som om jag kunde lyfta en häst!

 

 


Facial som for tankarna till Vi hade i alla fall tur med vadret

Igar gick jag pa en rejal ansikts behandling, med djuprengoring och grejer =D Min hy har namligen sparkat bakut den senaste veckan sa det behovdes!

Mitt i ansiktsbehandlingen gick mina tankar till Gosta i Vi hade i alla fall tur med vadret. Kvinnan som behandlade mig luddade in mitt ansikte och sen tog hon fram en stor lurvig eldriven slipgrej som hon rullade over min kinder, skummet ludrade annu mer och det var da jag genast tankte pa den otacka filmfrekvens fran Vi hade i alla fall tur med vadret. Ja, jag pratar om nar Gosta blev utstangd fran bilen i biltvatten! Kanske var det nagot sahar Gosta kande da? Nar jag var liten och sag den har scenen blev jag minst sagt forskrackt och undrade om han verkligen skulle overleva, nar man sag hur han forsvann in bland de stora borstarna!

Gosta overlevde och det gjorde jag med! =D Fast jag kom ut som en fraschare och lugnare manniska, det samma kan man nog inte saga for Gosta...

Filmkväll

Ikväll drar jag till Bianca och Mia för film, så lillen därhemma vi får ha en Hang Out över msn imorgon istället om de e okej?

Vi ska se Män som hatar kvinnor, Bianca har inte sett den än =O å inte Mia heller tror jag....

Ha en härlig lördagskväll allihop!

Cabbages and CONDOMS =D

I förrgår var jag och tre vänner på en ganska speciell restaurang som hette –Cabbages and Condoms.

 

Det är i grunden en organisation som arbetar med att tillgängligheten till kondomer och andra primitivmedel ska bli lika lättillgängliga som grönsaker på en marknad. Detta för att reglera befolkningsökningen och på så sätt främja utvecklingen i Thailand men också (självklart) för att arbeta mot spridingen av könssjukdomar. Idag jobbar de med allt från utbildning, mobila hälsokliniker,återplantering av skog och så vidare. Vill du läsa mer? Gå in på:

 

http://www.cabbagesandcondoms.com/index.php

 

Inne på restaurangen fanns olika figurer helt gjorda av kondomer och p-pillerkartor. De hade massa spännande och goda rätter på menyn, och själklart beställde vi in kondomsalladen =D Å barnslig som jag är, är jag den enda som inte kan sluta fnissa när servitören kommer med maten och ställer ner salladen  på bordet och säger ”one conomsallad” hahaha!

 

Efter notan fick alla en var sin kondom och mätt och belåtna lämnade vi denna roliga och ”nyttiga” restaurang.

 

Välgörenhet och mat, det gillar vi! TUMMEN UPP

 

Kooooondoms

 

Jag och två kondomvänner

 

Kondomsuperhjälte

 

Kondommamma, kondompappa och kondombarn..eller vänta -Hur kan de ha barn?


Vart jag läser Thai

Fick en fråga om hur man kommer i kontakt med min lärare, roligt att du frågar! Skolan heter Thai Smile Language School och min lärare heter Kannika, här har du länken också: http://www.thaismilelanguage.com/

Mina roliga thailektioner!

Mina thailektioner är mer än jag hoppats på och det är nog mest för att jag har en fantastisk lärare! Kannika eller Oh som hon kallas är så trevlig och rolig att prata med att till exmpel dagens 2 timmars lektion blev en 3 timmare.

Vi diskuterar allt mellan himmel och jord och kommer på så sätt naturligt in på intressanta uttryck och meningar som jag vill lära mig. Jag får lära mig massor om den thailändska kulturen och hon om den svenska, vi hittar både skillnader, likheter och stereotyper som allt självklart är färgat av våra egna åsikter.

Idag har diskuterat allt från socialt skyddsnät, rättsväsende, politik, familjevärderingar, barnnamn, skönhetsideal, killar, pojkar och män (och skillnaden mellan dem) med mera med mera.

Sawadii Kha


Picknick

Picknick i Lumpini Park i bilder

 

Lyxig känsla att slappa i en park med palmer, sköldpaddor och stora ödlor (eller nja, just det kanske inte känns så lyxigt!) mitt i Bangkok.

 

 

Å Lars, du har nog den uppgraderade versionen av min kamera så det borde vart ett bra köp. Saknar dig Lars, de e så tråkigt att inte du också kommer hit om några veckor! Men se till att lägga schemat bra dagarna efter jag kommit hem så vi får spendera tid tillsammans innan jga åker! Kraaaam


Allt är relativt

Nu är jag hemma från min mycket snabba vistelse i Kambodja, det tog cirka 4 timmar dit, spenderade 1 timme där och sen 4 timmar hem igen.

 

På väg upp mot norra Thailand syntes det tydligt hur levnadsstandarden sjönk och tegelhusen blev till enkla träskjul. Jag flög som en vante längst bak i minibussen och som vanligt körde busschauffören maxfart, som tur var hade jag baksätet för mig själv och kunde bre ut mig rejält.

 

Uppe vid gränsen, klev jag över från Thailand till Kambodja och Ban Laem. Min iakttagelse av de mer fattiga förhållanderna i norra Thailand syntes nu som utvecklat och blomstrande i jämförelse av synen av samhället uppbyggt här i Kambodja vid gränsen till Thailand. Vägarna byttes omedelbart från asfalt till packad lera, och husen bestod bara av gamla trähus som såg halvt förfallna ut. De var inga människor i rörelse där, antar att många gästarbetar i Thailand och återvänder på kvällen/natten.

 

Så fort jag kom in i Kambodja kom två små barn som med vädjande röst pratade på sitt eget språk och höll fram sina små händer, jag gav dem vad jag hade löst i plånboken –och då kom det fler! Alla sträckte fram händerna och sa ”madam madam please” Ibland när någon tigger pengar kan min tveksamhet dyka upp, speciellt hemma i Sverige men även utomlands ibland gällande om det kan vara lurendrejare men en sak kan jag säga:

–De här barnen tillhör inte dem! Vädjan och desperationen i deras ögon och deras små kroppar talade sitt tydliga språk…

 

När jag såg dem senare satt de på marken bredvid en trasig bil…

 

Jag vet inte vad jag ska skriva mer


Imorgon svänger jag förbi Kambodja =D

Nä nu är det slut på visadagar och det är dax för en tur ut ur landet, det blev som sagt inte Vietnam som planerat och önskat utan en snabbvänding i Kambodja istället. Jag kommer åka imorgonbitti och komma tillbaka senare på eftermiddagen.

Kuuuul va, en hel dag på en buss! Jag får helt enkelt ta med en bra bok och mina thaiböcker.

Ha en go kväll

Godmorgon Sverige!

Igår var jag, Jade och Mia och såg Mulan. Jag vet inte om jag var extra blödig igår för ååå vad jag grät, vilken fin kärlekshistoria! Innan bio besöket var jag på en riktig Thaimassage på Helth land, jag fick ett eget rum, sköna kläder och tofflor sen var hon igång! Det var väldigt skönt men jag hade lite svårt att slappna av för jag ville veta vad hon gjorde och vad som kom därnäst, extra nyfiken blev jag när det kändes som hon gjorde cirkusövningar på min rygg! Hon använde verkligen hela sin kropp för att massera min! När jag steg ut från Health land kände jag mig som en ny människa =D

Idag ska jag på Thailektion sen kanske på picknick i Lumpini Park, och imorgon måste jag lösa det här med visa. Det blir nog en snabb busstripp fram och tillbaka till Kambodja eftersom flygbiljetterna till Vietnam blivit så dyra, så går det när man är dum och väntar! Ordspråket att "ha is i magen" är inte alltid det rätta att följa...

Hoppas att jag får höra att Öznur och hennes mamma bokat resan till Thailand i dag! Ska bli superkul att dom också kommer till det varma paradiset i Thailand och tar en break från vintersverige.

Ha en bra dag!

Å Vill bara säga att jag saknar er sååååååååååååååå mycket!

Jag såg en kändis, eller nä två faktiskt!

Jag såg en Thai kändis igår från filmen Ung Bak, Maria jag sååååg



Wait for it...



Wait for it...



Haha, inte Tony Ya utan Petchtai Wongkalao, han till höger.


Sen har jag även sett Paradon en känd tennisspelare som jag i ärlighetens namn inte visste vem det var förrän de i mitt sällskap kommenterade det.






Rostad

Kvällsfika med rostad macka med ägg och färskpressad juice

 

Minns inte senast jag åt kvällsfika och speciellt inte när det bestod av nått så ordinärt som rostad med ägg. Tänk vad man kan uppskatta det enkla när det inte längre tillhör vardagen.

–för det var extremt gott och mycket mycket mysigt!

 

Nu ska jag gå och lägga mig och planerar att sova extra gott med min jättegoda macka i magen =D

 

Å Maria de e väll bra med tre likadana bilder, tredubbelt så bra =P


Kvällen och morgonen i Bangkok

Jag och Jade spelade vad det nu heter...sånt spel de alltid spelar i Friends

 

Idag ska jag plugga och spela hemmagjort memory spel med Thailändska ord, sen blir det träning och kanske en Thaimassage =D


Aerobics i Lumpini Park

Jag har skrattat inombords när jag sett stora gäng med kvinnor studsa runt i aerobicstakter i stan här i Bangkok, hihi "Va fjantigt hihihi" "Vad roligt det ser ut!" är tankar som passerat i mitt huvud.

Inte visste jag att det skulle vara ännu roligare att faktiskt vara med! =D

Igår mötte jag Mia i Lumpini Park, som för övrigt är en jättefin park mitt i stan, vi joinade damerna och skuttade runt för glatta livet...ibland åt fel håll, men vad gör det!

Det var bra träning och det blev lite svettigt.

Tummen upp för gratis aerobics i Lumpini Park!

Kan ju nämna att jag satt på en parkbänk i Lumpinipark när jag vänade på Mia. Fullt sysselsatt med att gnugga bort en fläck på min arm la jag inte märke till att musik för kungen börjat spela, och att alla som satt ställt sig upp och alla motionärer stannat. Efter en stund tittade jag upp och ser alla frusna människor och jag inser då att jag borde stå, jag flög upp som en pil! Mycket fascinerande att se hur stor respekt de har för sin kung, tänk er samma procedurer i Tantolunden....


(Nu kommer kameran på mobilen till använding när den riktiga är trasig)

FIN PARK VA!?


Jordbävningen på Haiti och andra behövande runt om i världen

Jag vill inte blunda för det som hänt, vill du?

Jag tror att antingen tar man till sig det man läser i tidningen, hör på tv och radio om i detta fall Haiti -och bestämmer sig för att hjälpa. Ingen kan hjälpa alla men alla kan göra något!

Det andra alternativet är att läsa, se och höra men välja att stänga öronen, ögonen och hjärtat. Jag kan säga att jag ofta tänkt "inte nu" eller "jag har inte råd" "vad gör mitt lilla bidrag för skillnad" och framför allt om jag ska donera skulle alla summor kännas för små. Ska jag donera mindre än vad mina skor kostade i somras? Ska jag donera en flugskit i jämförelse med vad min flygbiljett hit kostade? Det är alla moraliska frågor som jag tycker är jobbiga och som jag tror ofta gjort att jag skjutit på det. Faktum är att den summa som kan avvaras för tillfället gör skillnad och framförallt gör den skillnad tillsammans med andras avvarade summor.

Vad man väljer att bidra med, till vilka, vart eller hur är upp till var och en men vi borde alla göra någonting.

Jag valde att donera till Röda korset för de drabbade i Haiti och
till UNHCR för flyktingarna i Thailand.

http://www2.redcross.se/newrkweb/webforms.nsf/internetpaypriv?openform
http://www.unhcr.org/pages/49c3646c368.html

Exempel på vad som kan göras med donerade summor till Haiti:
100 kronor räcker till fyra vattendunkar
200 kronor räcker till köksutrustning för en hel familj
350 kronor räcker till tio filtar
500 kronor räcker till utrustning för att reparera hus
och få tak över huvudet
1 000 kronor räcker till sju hygienpaket


Vänta inte, om du kan avvara något gör det

Nere i djup pirripirripi en fisk jag såg....

...och de va du!

 

Gó drink! Mjölk med kaffe smak, vodka och en choklad pinne att blanda med...å de gick och äta också =D


Sawadii Kha =D

Jo nu börjar det hopa sig med mycket nya thaifraser, toner, meningsbyggnader och ord att lära sig! Sitter och pluggar för fullt, ett ord som jag minns utan större svårigheter är ett ord/fras jag nyligen lärt mig, dock utanför skolan som jag kan dela med mig av:

Pulla majiRumpan = Mixad frukt shake

(Vet inte om det är rättstavat, men det utalas såhär)

Sawadii Kha!



Rismage

Jag har fått diagnos rismage, diagnosen ställdes av Mia. Jag har liksom Mia ställt denna diagnos på en vän, och då Hanna Karlsson. Även om jag i det skedet inte hade kunskap om begreppet ”rismage”.

 

Symtom:

Att patienten aldrig upplever någon mättnadskänsla på maträtter som inte innefattar ris, så som exempelvis: sallad, bröd, pasta, nudlar med mera

 

Var extra vaksam på symtom om:

Du spenderat längre perioder i ett asiatiskt land eller allmänt om du konsumerat ris till nästan alla mål mat under en längre och sammanhängande period.

 

Behandling:

Om patienten lider av åkomman kan detta självhjälpas med svält-/risdetox som bör genomföras under minst en vecka, då kan symtomen minska och med tiden kan åkomman komma at försvinna helt.

 

Detoxen kan vara plågsam och stöd från anhöriga är i detta skede är av stor vikt.


Pööööss på dig med Anna!

Måste säga att det faktiskt var din lilla röst som talade inne i mitt huvud när jag slog slag i saken och anmälde mig till Thaikursen. Hörde Anna säga "Se till att ta till vara på chansen och lär dig thai när du är där!", så då slutade jag vela och nu sitter jag här peppad och exalterad som ett 7 åring efter första skoldagen.

Gårdagskvällen var lyckad, när jag säger att jag aldrig sett så mycket mat och att en fantastisk chokladtårta rullade in på slutet kan ni som känner mig förstå att gränsen mellan fantastiskt och plågsamt kan vara väldigt suddig. Tror jag lyckades hålla mig innanför fantastisk men eftersom gränsen är otydlig kan jag inte säkert avgöra om så var fallet.

Förutom att jag haft lektion i thai idag så har jag och Mia vandrat runt på Pan Thip, det är ett helt shoppingvaruhus med bara elektronik och allt som hör till. Det blev en cd,  parfym (kanske inte hör till elektronik men men..) och hörlurar till min Mp3.

Nu sitter jag här hemma och ska till att göra lite läxor, va kul! =D

Födelsedagsbarnet ;-)


 


Födelsedag och Thaikurs

Ikväll ska jag på födelsedagsmiddag för Dash, en trevlig amerikanare som ska firas med mat, tårta och drinkar =D Det hela kommer äga rum utanför nattmarknaden vid Lumpini park.

Imorgon har jag lektion i Thai, eftersom jag har svårt att dra på mig någon av de högskolekurserna jag sökt i samband med säsongen med Apollo är jag för tillfället rätt så sysslolös -Så jag råder bot på det med en kurs i Thai, ska bli jättekul =D

Längtar till min familj jättemycket!!

Gissa vad jag gjorde igår?

Jag Wakeboardade =D eller nja jag kneeboardade för att vara helt korrekt..

Roliga grejer!!!


Helgen i storstan

Ikväll blir det lugnt, lite surf på internet, kanske en film och sen läsning ur Pilgrimsresan som jag nyss börjat på. En härligt lugn kväll i min ensamhet, igår var jag ut med Jade och hängde med massa roligt folk. Vi avslutade kvällen på en rikigt stor klubb, vilket är det första "disco/klubb" besöket sen jag kom hit.

Mamma skulle väll säga nått i stil med "Soofia, du måste ta det lugnt du å någongång...vet du det blir för mycket, du behöver ta igen dig" Men ikväll ska du inte lyda dina egna råd mamma! Karin och du får se till att klubba lite hemma i Karins vardagsrum om ni inte drar ut en sväng. Å Karin dra på lite Daddy Cool så är en dansfylld och lyckad kväll säkrad =D

Hoppas ni får superskoj mamma och Karin å så ser jag er båda om ca 5 veckor!

Från igår


Bkk

Lite observationer

  • OMG! Vad fräscha, rena och "oläskiga" tunnelbanestationer, skytrainstationer och vagnar de har i Bangkok! Här har SL mycket att lära och alla Stockholms trafikanter med för den delen, i Bangkok får du nämligen inte äta eller dricka på stationen eller tågen, vilket resulterar till den extremt rena omgivningen och du inte ens ser fastklibbade tuggummin på marken eller golven. Jag har inte heller sett några tendenser till plankning eller sabotage vilket är vardagsmat hemma på pendeln och tunnelbanan i Stockholm. Istället sitter jag på rena säten, spanar på någon av de många tv skärmarna på tåget som visar reklam med mera och färdas tryggt utan ihop fantiserade händelseförlopp som spelar en spratt under sena Stockholms tunnelbanefärder, där olika ljuvliga thriller themes spelas i bakhuvudet medan man promenerar i gångarna tills man nått säkerheten ovan jorden.

  • Thailändare har inte samma ordning på kösystem som hemma! Det här händer inte så ofta, men det händer och mer än en gång under en lång vistelse som denna -man står snällt i kön på Seven Eleven, sen när det är din tur så kommer någon och oförskämt ställer sig före och slänger fram sina varor medan kassörskan glatt blippar in sneekarens varor med scannern. Jag blir ståendes där med kakhålet öppet och tänker både det ena och andra! Jag har inte slagits om en förlorad köplats ännu, det händer ju så snabbt! innan jag vet ordet av har sneekaren fått sina varor inscannade sen så är jag ju i ett annat land där det inte riktigt funkar som hemma och sist men inte minst så är ju jag i hjärta, kropp och själ riktigt svensk! Nu har jag har insett att man inte kan stå och slappa och drömma sig bort i kön, numera är jag mer på min vakt och slipper då dessa sneekare.

  • Att du kan köpa engångskor i Thailand! Är det nått som jag tycker är värt att lägga lite mer pengar på så är det skor, i kvalité så får du ofta det du betalar för när det gäller just skor -det är min åsikt och mitt sätt att prioritera mina skoinköp. Min observation och tyvärr också erfarenhet är att detta om någonstans även gäller i Thailand. Efter någon vecka med mina fina billiga Bangkokskor har jag lagat dem två gånger och när de nu fallit sönder för 3:e gången åker de i soporna. Jag har varit med om det förut och det finns verkligen inga undantag, alltid samma visa! Vi pratar inte om en liten söm som spricker som på ett par billiga Dinsko skor, utan snarare att du kan promenera ifrån dina skor om du går på en långpromenad -sulan faller av, remmarna lossnar, konstigt ludd nesslar sig ut under sulan och sen är du skolös. Så nu är det dax att införliva min skoåsikt och -prioriteringar i alla skoinköp och sluta lura mig själv med ett "kanske har jag tur eller de är ju så billiga" Det är slut med det nu!!
  • Att det är väldigt roligt att leka telefonterror med mamma men speciellt Maria innan solen gått upp där hemma, ett telefonsamtal runt 06.30 svensk tid har lite extra charm. I takt med att jag skriver detta uppenbarar sig en skrämmande tanke -Jag är väldigt lik mamma!
  • En annan observation är att det finns mycket roligt folk i denna stad!

Trevliga människor, Kaosan Road, rock och bagageluckor

Ja det är just Kaosan Road, trevliga människor, rock och bagageluckor som dagens inlägg kommer handla om.

Igår kväll var jag och umgicks med  lite både nyfunna och äldre vänner från alla världens hörn, dock mestadels från Kanada. Kvällen spenderades på en restaurang och avslutades på Kaosan Road.

Kaosan Road är en ganska välkänd gata i Bangkok där hänger mycket backpackers så självklart är det som livligast där på småtimmarna. Det är en gata att älska eller hata, där det svenska ganska etablerade ordet "lagom" inte  finns att översätta till några andra språk lika lite som det verkar finnas i minnet hos de många och ofta rätt dragna svenskarna. Jag tycker att Kaosan Road, på gott och ont, är rätt så trevlig gata där det inte verkar bli rikligt så galet som på alá Aya Napa eller Full moon party ställen.

Vi gick på en klubb där ett grymt bra rock liveband spelade, jag konstaterade att jag faktiskt diggar rock -rätt så mycket också! Det är något som tagit sig lite tid att växa på mig men med lite tvångslyssning på mitt gamla jobb och guitarr hero så har det slagit rot for real.

Snabbare än det gick för mig att börja digga rock åkte bagageluckan ner rakt på min näsa vid kvällen slut! Var redan irriterad när jag tog min väska ur bagageluckan och så pang! så for luckj*veln ner på näsan min.

Idag är jag glad som ett solsken och ska möta världen med ett plåster på näsan, precis mitt mellan ögonen -mycket vackert!

 

 

Bild på skadan från olyckan, jacket på näsan alltså


Fortsättning följde...

Spindeln gjorde en comeback i mitt badrum!

På mitt badlakan!

-
Hyresgästen fick be om hjälp med att eskotera ut den inneboende kamraten från rummet, som lämnade platsen utan större motstånd. Den betalande hyresgästen känner sig både chockad och lättad! Förövaren tros vara samma hårbeklädda gärningsman som gjort intrång i bostaden vid ett tidigare tillfälle då denna flydde undan innan den kunde ställas till svars. Alla inblandade hoppas nu på att kunna återgå till det normala även om incidenten ounvikligen satt sina spår!


Hitta inspiration!

Jag har det ju hur bra som helst här, kanske lite för bra! För jag måste verkligen varje morgon leta igen inspirationen till att vara kreativ och effektiv, ibland går halva dagen innan jag hittat igen den…-inte bra!

 

Hanna vet ju om någon att det inte var några problem på Phuket, snarare tvärtom. Där var det ofta tidiga morgonar, plugg, träning, nyttigheter (oftas) och annat kreativt som gällde på dagarna. Kanske har jag efter några månaders vistelse fallit in i den lite mer avslappnade thaistylen?

 

Nyårslöften som blivit detsamma varje år behöver inte längre ens uttalas vid tolvslagsfirandet, jag vet redan de självklara årliga och faktiskt även veckliga löftena till mig själv är och just nu tycks de falla pladask varje dag!

 

Nu ska jag söka vidare!

 

Come out, come out where ever you are…

 

Det här var ju lite skoj, satt på ett café i stan och bläddrade i en thailändsk sventeen magazin och hittade min vän Miranda och henned band Ladylike i en artikel =D


Senaste nytt från Bangkok Sathorn Saint View

Hej allasammans, här kommer lite korta notiser som dagarna i Bangkok i text och bild!

 

  • Inledningsvis i denna nyhetssändning kan jag berätta att jag har glömt att berätta att jag har åkt skridskor i världens varmaste huvudstad =D Gjorde det för typ en vecka sedan, de är ju kul att åka skridskor och det var ganska länge sedan sist. Så tummen upp för det! På isen här fick jag briljera med mina ”åkarskills” som borde sitta i generna på en svensk viking som jag, eller? Fast och andra sidan stod jag kanske inte ut så mycket som jag trodde (och hade önskat) att jag skulle göra. Detta berodde delvis på tre missberäkningar från min sida 1: Att (en del) thailändare faktiskt var bättre på att åka skidskor än jag beräknat, vissa riktigt bra till och med! 2: En Kanadensare varvade oss alla på isen och sprang sådär på skridskorna i kurvorna 3: Sist men inte minst så var jag var en aning sämre att åka än jag velat minnas =(  Det som däremot skiljde sig från hemma var att det fanns ett handfull riktigt riktigt "mindre bra" skridskoråkare på isen. Det var likaså riktigt riktigt svårt att hålla sig för skratt -det är det värsta jag sett på isen någonsin! Jag vill avsluta denna notis med att Sofia faktiskt efter en timme eller så också sprang på sina skridskor i kurvorna även om det var lite ostadigare och inte rikigt lika snabbt som Kanadensaren, det sitter i generna!
  • Trevligt att bilderna på Maria och Lars kunde bringa lite ljus till hur lika ni/de är hos dig Maria. Sen skulle vi säkert kunna få fram bättre bilder på de två om det var så att Lars också matat halva min dator full med bilder på sig själv i olika vinklar, kläder, miner, smink, accessoarer, speglar….ska jag fortsätta? ;-)
  • Så idag den 6:e januari 2010 bröt jag mönstret av för långa sovmorgonar och klev upp i tid för att plugga och träna. Nu har jag har precis skickat iväg mitt dokument till mina kurskamrater och känner mig belåten efter både styrketräning och simning.
  • Hoppas det är bra med er där hemma och Sundsvallsfolket får väll ta tillfälle i akt och åka lite pulka, har hört att det är sjuuukt mycket snö!

Över till fotorapporten:

Jag trängde mig in och gjorde plats bland alla fotgraferandes och modellandes Japaner för ett kort tillsammans med några söta docker, eller söta de ser mest skrämmande ut!

 

Ser jag glad ut? Det är för att bilden är tagen innan jag fick in notan på 2000bath, ett tips är att kolla mat och vinpriserna innan du bestämt insisterar på att bjuda någon! Ha ha tur att jag är positiv och faktiskt ler lika stort åt det nu såhär efteråt =D

 

 

 

Här uppe vid poolen har vi en utsikt väl värdig en Källgrenare! Den där bilden med utsikten från mitt rum är som gjord för en riktig Berglundare, bra boendetips för dig Anna är Sathorn Saint View om du ber om ett rum längst ner ;-)

 

Ser det konstigt ut? Jag luktar faktiskt på blommorna!

 

 

Morgonstund har guld i mun, efter jag tog kortet hoppade jag i poolen och simmade fram och tillbaka och fram och tillbaka... poolen är nämligen inte så lång!

 

 

Jag på utflykt in the big city med min egen guide Jade!

 

 

Vi här på Sathorn önskar er en trevlig dag och en god fortsättning på det nya året, på återseende!

 

 

 

 

 


Avatar i 3D

Igår var jag och såg Avatar i 3D och jag såg ut ungefär såhär: 8-D

I början var jag så fascinerad att jag hade lite svårt att fokusera på vad som faktiskt sades och hände i filmen, men jag kunde skärpa till mig efter ett tag som tur var!

Mycket bra film, den hade allt -spänning, romantik, action, budskap och den fick det även att glimta till lite extra i ögonvrån...eller jaaa okej jag erkänner jag fick lyfta av 3D glasögonen och lite diskret torka några tårar, det var ju så fint!

Jag tror jag vill flytta till Pandora, kanske ska jag planera min nästa resa dit! Undra om Apollo har resor dit =P

Två extrema sidor, människans grymma agerande och hur vacker kärlek och respekt kan vara!



Efter filmen var vi på Sweeeensens! Det fick mig också att 8-D även om det blev en lite mindre glass än förra gången Hanna =)



Nu ska jag äta en miniclementin, sen ska jag nog ta och våldgästa hos Bianca


syskonen Källgren

Lika eller?

 

 

 

Vem är jag och vem är lillmaria?

 

 

 

 


Kära Phuket

Trivs som fisken i vattnet här i Bkk, men ändå längtar jag lite till mitt kära Phuket speciellt när jag hittade det här på min mobil:

Tagna när jag satt på ett café och drack en latte, pluggade lite, njöt av AC och utsikten. Nere på stranden låg Hanna panna och jobbade på brännan och med ganska stor sannolikhet så åt hon i fottandes stund en banan ;-)

 

 


Sathorn Saint View

Nu ska jag dela med mig en bild som ni väntat på, eller snarare som jag envisats med –att den var värd att vänta på!

 

Ni som inte hänger med så pratar jag om min utsikt från mitt rum på Sathorn Saint view (saint view = helgon utsikt, på ren svenska) Jag har redan delat med mig av bilder från rummet men låtit er hållas med denna..

 

 

 

 

Wait for it…

 

 

 

 

 

 

Wait for it…

 

 

 

 

 

 

Dta daaaa!

 

 

Har jag rikigt tur fögylls utsikten av ett ansikte från någon i personalen eftersom de har någon form av trafikerad personalgång här =D

 

En utsikt för helgon!


Mat i potta

Såhär såg middagen ut idag (och Bianca)!


Pottan innehöll vatten/buljong och sen slängde Tou i grönsaker, fläsk kött, ett ägg och la på locket igen. Så efter en stund var maten klar! De var goá grejer och så spicyade man till det efter eget behag. Efter det blev det fisk, närmare bestämt "Pbla lad Prik" -ett namn värt att lägga på minnet!

Maria jag tror det var samma mat som vi åt i Phuket fast nu var det i en potta =D


Vilken häärlig dag, yeah!

Haha, Maria och jag brukar sjunga så =D

Idag har jag tränat, sprungit ärenden, inhandlat ett par tights som gav mig deja vu och en usb sladd till min telefon.

Usb sladden till telefonen innebär lite bilduppdatering om än lågupplösta sådana men det är ju bättre än ingenting.

Deja vu tightsen inhandlades på gågatan ovanför gatan, den som är i anslutning till BTS tågen. Det är ett par tights som är jättemjuka i tyget men färgade som jeans, efter jag köpt dom fick jag den starka deja vu känslan och jag tror att Maria gjort ett likadant köp på samma ställe förra året och att det blev asgarv till tightsen när hon sedan provade dom. Jag vet inte om jag drömt eller om det har hänt, hjälp mig Maria har det här hänt!? Hur som helst så trodde jag då att tightsen var ett dåligt och klantigt inköp MEN de passade utmärkt och var jättesköna =)

Här kommer lite suddiga bilder från lite olika tillfällen

 


5:e gången gillt för Bangkok

När jag bestämde mig för att ta minst en månad här i Bangkok under den här resan gjorde jag det trots att jag inte riktigt gillat stan på min 4 snabbvisitar innan. Kan ju tyckas lite konstigt att jag då väljer att vara här så länge, men Stockholm tog också sin lilla tid för mig. Kanske är det de att jag i grund och botten inte är någon storstads människa.

Med detta i vetskap tänkte jag faktiskt att stan hade andra sidor att visa vid en längre vistelse när jag gjorde valet att stanna så pass länge och -Som alltid hade Sofia rätt ;-)

Jag börjar faktiskt tycka mer och mer om Bangkok! Även om man också ser de mindre bra delarna när man varit här ett tag hittar man även guldkornen som inte rikigt hinns letas fram på en weekend. Att jag dessutom hänger med två tjejer som gör en Bangkok guide för unga människor hjälper ju säkert också =D

Vi får se hur lång vistelsen blir här, än så länge är det satt till den 25 Januari.


Spindelterapi

Kom ni ihåg att jag i ett tidigare inlägg skrev att jag skulle bryta ihop om jag såg en stor spindel på mitt rum?

Jag har sett en

och jag överlevde =O

Konstigt, jag var helt övertygad om att jag skulle bli GALEN, visst skrek jag lite och fick ångest men nu sähär någon dag efter så scannar jag självklart rummet innan jag går in och så men jag är avslappnad och sover gott på nätterna. Det trodde jag aldrig om mig själv, kanske är det här lite som spindelterapi -Maria kanske vill testa? =D

För ni vet väll att spindeln försvann bakom en möbel vid fönstret. Den kan vara inneboende eller så har den tagit sitt pick och pack...ingen som vet!

-Härlig ovisshet va! (pause) Noooot!!



Fortsättning följer förhoppningsvis inte

RSS 2.0