Splatter

Jaha, Ninja Assassin var ju en upplevelse...Jag har lärt mig tycka om filmer som X-men, Ong bak med mera ,jag har lärt mig att till och med uppskatta lite fighting scener när de är bra gjorda och när filmen har en bra handling.  Fast Ninja Assassin var lite för mycket splatter och för lite handling för min smak! En stjärna i kanten för Rains vältränade kropp måste jag ge filmen i alla fall, som socker för ögat =) men annars inget för mig.

Sen att jag tack vare filmen fick en ursäkt att köpa choklad är ju inte helt fel, fast efter filmen satt sockersuget igång! Fattar inte, så fort jag äter lite godis eller främst choklad så blir jag inte nöjd utan vill ha mer..Nötter funkar men inte choklad det slår liksom slint då! Lika bra att erkänna -Hej jag heter Sofia Källgren och jag är en chokladoman! Jag är inte den första, min mamma har slitit med beroendet så länge jag kan minnas, jag misstänker att mina syskon också fallit offer för chokladen coh dess förädiska krafter så som mina kusiner och mostrar! Det var svårast vid högtiderna, ni skulle sett våra julaftonar.....nä nu blev det för jobbigt!

Nu ska jag läsa min bok och sen ringa hem till mamma igen, ingen som svarade nyss men jag ger inte upp så lätt! Vill ju prata med min modiga underbara mamma!

Godnatt Sverige å sov gott!

Nytt från Phuket

Nu är det cirka tre veckor kvar tills Hanna åker hem och jag drar vidare...eller kanske stannar, vi får se. Hur som helst så flyger dagarna förbi snabbt men nätterna är fortfarande långa och halvt sömnlösa även om det börjar bli bättre. Det är nämligen väldigt varmt i vår bastu eller jag menar på vårt rum.

I övrigt så är det mycket bokläsande, både för mig och Hanna. Jag läser Tusen strålande solar, den e verkligen jättebra! Jag ska spara den tills mamma och Maria kommer om dom kanske vill läsa den =) Annars så varvas dagarna med nått cafe besök, stranden, plugg med mera.

Idag ska vi gå på bio jiipiii och se Ninja Assassin =) jag hoppas att det inte är för mycket splatter och blod utan lite handling också!

Här får ni en bild på delar av min frukost, en gul vattenmelon...jo de e sant, här är den:


Ny frilla

Idag har varit hos frissan, inte hos en sånn frisör Maria brukar besöka när hon är här utan en ganska "dyr" frisör inne på Jongceylon.

Efter förra Thailands resans frisörläxa gör jag hellre så att jag betalar lite extra för att gå till en bra hårfrisör än att göra en favorit i repris: gå till tre frisörer på en dag, för att jag under första besöket intalar mig själv att jag kanske hittat ett kap som är billigt och bra, andra besöket levde hoppet kvar men ack så fel man kan ha! Tills jag på tredje försöket gick till en "dyr" frisörsalong och fick det som jag ville.

Jag har i alla fall inte gjort hårförlänging utan rakpemanentat...wait for it...wait for it...haha! trodde ni hela håret? Nä nä, bara krullet framme vid luggen som jag har, eller lejon svallet som  endast välsignat mina små hårstån framme vid ansiktet. Sen blev det en klippning också såklart =) Upplippt och lite snelugg.

Måste säga att jag är riktigt nöjd!

Enda tråkiga är att jag inte får blöta eller tvätta håret på tre dagar, det går ju bra tänkte jag men sen kom jag på att vi bor i ett rum utan AC och gymmar på ett gym med bara små fjuttiga fläktar. Med andra ord så är båda dessa ställen som gjord för att jag med mina egna mekanismer ska blöta fjunhåret och luggen vid ansiktet, så vi får se hur det går.

Jag slänger in en bild =) Ni får också en bild på min "hemlagade" mat bestående av: nudlar (kuti ao) kycklingbullar (look chin gai) och omelett med gröna grejer i (cha om) Riktigt gott!

Ps: försöker lära mig mer Thai, så nu har jag en matvecka med mig själv där jag fokuserar på mat ordfrådet därför slänger jag in vad jag tror är de rätta orden på Thai inom parantes =) Å mat gillar vi ju, å det man tycker om är ju lätt att lära eller...

 

 

Go kväll

 

 

 


Lite bilder

Hanna guppandes i Andaman Sea

 

En såndär kväll när bara cholkad, en underhållande film och chips kan få tillvaron att skina

Me my self and I, så här ser mina tidiga frukostar ut i sällskap av min spegelbild kaffe och frukt..

 


Bortdomnade armar och öron

Jag gillar ju verkligen Thailand, eller som mamma skulle säga -Vi ääälskar Thailand =) men så är det de här med sängarna här, de e verkligen stenhårda! De har inte kommit på vad bäddmadrass är än! Madrassen på rummet är flera decimeter tjock men ändå känns det som om man ligger på sten!

Som Maria vet har jag en speciell sovställning som innebär sidoläge och en arm under huvudet och rakt upp ovanför huvudet...men ligger jag så vaknar jag i panik för hela armen är bortdomnad för att sängen är för hård. En natt, vet inte om det var sömnyra men så vaknade jag halvt av att mitt öra var bortdomnat...jag vet det stämmer nog inte men det kändes som så i stadiet mellan vaken och sovandes.

Så här i Thailand får du antingen ligga på rygg eller mage med armarna på sidan, inte vad jag kallar nån bra sovställning i alla fall. För Maria skulle det ju funka utmärkt med hennes fjärils armar när hon sover, inte som hon sover med Bossa på bilden här...då hade armen vart redo för amputering! Kanske båda högerbenen för Bossas del. Jag hoppas verkligen att det är sköna sängar där vi ska bo när mamma och Maria kommer ner!



Det nya rummet

Ja nu är vi nyinflyttade jag och Hanna, på ett fräscht men varmt rum! (har bara fläkt och ingen AC) Vi har legat deckade nu i typ en timme, men sen fick jag myror i benen och gick ner till Spoon Cafe på Jongceylon för att surfa lite. Ska hämta upp tvätt på vägen hem eftersom jag sölat en del =)

Å mamma ja, du får göra lasange å annat gott, jag saknar dig jäääätte mycket!! Längtar tills ni kommer hit!

Här är några bilder:

 


Flytt idag

Idag flyttar jag och Hanna vårt pick och pack till ett rum cirka 3 minuter bort, det låter ju enkelt men det e en del att kånka på och vi bor högst upp här och kommer bo högst upp på det andra stället också så jag tror vi får ett extra träningspass idag =)

Idag ska jag se till att försöka ändra flygresan hem eftersom den ligger efter det datum som jag är tänkt att flyga till Kreta, jag kommer förhoppningsvis då att få några dagara hemma och hoppas på att kunna stanna tiden lite då och hinna med ALLT! Får se hur mycket som faktiskt går att klämma in, jag vill ju gärna upp till Sundsvall och träffa pappsen eftersom jag inte hann upp innan jag reste till Thailand. Dessutom så vill jag ju träffa alla Sundsvallskompisarna också såklart, å få lite lugn tid hemma med -familjen, -släktingar och vänner i Sthlm... En annan sak som jag ska göra är att ÄTA, jag ska äta så mycket svensk god mat att jag storknar! Å vad är då bättre än att sitta vid pappas matbord?

Mina matdrömmar är att: Jag ska fika på Fåtöljen med Emy, äta Marias kladdkaka, mammas lasagne och paj, Kentas köttgryta, kanske Negins goa marinerade kött, å kanske nån av Fridas goda snabba hemlagade, glass med hesselnösser (nötter), gott kvällsfika och morgonfika framför tv med Maria, latte uppe hos moster Kiki, sparris med fläskfile hos moster Eva, och dela en (eller kanske flera) schweizernöt med mina kära kusiner och syskon =) ååå förhoppningsvis äta ALLA pappas alá kockens goda maträtter!

Ojoj, nu svävade jag iväg, antar att jag saknar svensk mat mer än jag vill erkänna.

Nu ska jag slå ihop min resväska

Ha det gott!

Plugg hela dagen idag...

Idag är det plugg som gäller, har en hel del att göra på den fronten och dessutom en del frågetecken att få svar på. Ena kursen tycker jag är lite väl flummig med informationen, hur kan seminarium 4 vara efter seminarium 5? vad är då meningen med att numrera dom!? Jaja jag ska ta reda på vad det är som gäller.

Hoppas ni där hemma får en hälig Söndag! Kram

Det börjar bli lite kallt i Phuket

Nu när vi går mot torrare tider här i Thailand så blir det ju även lite svalare, och jag å Hanna brukar gå ut på balkongen för att känna av vädret och för att planera vad man ska ha på sig har nu -Det e ju kallt! blivit en återkommande kommentar...det kanske retar upp er därhemma haha, för det är ju säkert 28 grader eller nått =) Så lite nu och då kommer min (eller Marias) blommiga tröja med dragkedja med ut på kvällarna.

-Jag veeet mamma, du tycker inte att jag är klok =) men du kan inte tycka att det är lika illa som när jag på vår första resa hit tog med mig mina stora cigarr/björn tofflor haha!

Idag har jag och Hanna varit på gymmet och ska snart iväg på bio och se Twilight, jag gillar verkligen den filmen så det ska bli kul! Fast först ska jag ringa hem å prata med mamma och har jag tur så får jag väcka lill Maria, hon har så söt röst på morgonen mitt lilla troll!

Här är lite mer bilder från avskedskvällen för Annika

 

 

Dagen efter blev det besök på Starbucks där vi satt i minst 3 timmar å njöööt av kladdkaka å latte

 






Mindre än en veckas vinter i år...

Inte fy skam att jag efter Thailands resan bara hinner hem och packa om innan jag ska iväg igen, jag har nämligen fått preliminärt besked från Apollo att jag ska ut den 12 Mars till Kreta Rethymnon!!

Jag känner mig jätteglad att få komma igång och att jag dessutom fick Kreta gör ju saken ännu bättre, nu måste jag bara plugga på en massa om Grekland, Kreta och Rethymnon. Jag kommer troligtvis stanna till säsongens slut men senast till 5 November, efter det blir det förhoppningsvis en vinter destination i något fjärranland =)

Det enda som känns lite jobbigt är förstås att lämna er därehemma, jag skulle vilja packa ned släkt och vänner å ta med mig dom till Kreta! Fast nu när jag inte är så långt borta borde många kunna komma och hälsa på, pik pik!

Ska jag kanske ge mig själv en spa dag eller kanske en hårförlängning eller kavajen jag tittat på för att gratta mig själv? Får se vad det blir hihi

Å ikväll ska jag och Hanna gå och se Twilight, Hanna tittade på ettan igår å blev som många andra förälskad i den manliga huvudrolls innehavaren.

Här är två bilder från Rethymnon

 


Vilken kväll!

Igår bestämde vi oss för att äta rikigt god mat och gå ut å kalasa lite eftersom Annika skulle åka hem dagen efter, alltså idag =(

Vi började med en lååång och god middag på Wine Connection med förrätt, huvudrätt och efterrätt. Vi satt och snackade länge och hade riktigt trevligt, notan där hamnade väll på 125kr med två glas vin och vatten till maten...inte illa va!

Sedan drog vi iväg för att träffa David på Rock City där vi lyssnade på ett sjukt bra live band, å det blev en del andra ställen också innan kvällen tog slut.

Det blev en rikigt lyckad kväll, speciellt eftersom Hanna fått reda på sin destination i sommar -Rhodos! Så hon var på topp humör =) Jag väntar fortfarande på mitt brev, och jag undrar vart det blir!! Mamma du måste ringa så fort du fått kuvertet!

Lite bilder från kvällen (ska ladda upp lite fler bilder från Hannas kamera senare idag från kvällen)

Ravioli med spenat/mozzarella i tomatsås



Annika och Sofia

 

På Rock City

 


Phuket runt, eller i alla fall halva =)

Idag blev det en tur runt ön som jag skrivit om tidigare. Det var jag, Annika och Sofia (en kompis till Annika som kommit för att hälsa på några dagar) som tog oss först till Karon, Kata, Nai Harn, Rawai, Big Buddha, Wat Chalong, utsiktplatsen och Reggae baren After Beach.

Det var intessant att se lite nya platser och jag måste säga att jag gillar Nai Harn, där vär det en rikigt fin strand och lugn atmosfär med lite mysiga restauranger och barer. Rikigt så lugnt å skönt som det aldrig kan vara i Patong eller på de andra fartfyllda stränderna.

Sen när vi skulle avrunda dagen som blivit kväll åkte vi till Reggae baren After Beach i Kata, som ligger en bit ovanför Andaman Cannacia. Där njöt vi av en shake å lite tilltugg med en fantastiskt utsikt över axeln. Med fantastisk utsikt menar jag att vi såg hela Kata beach så det med lite dunkande reggae musik i bakgrunden var ett mycket fint avslut på dagen!


 

Å Anna kusinen vitaminen, jag ringer dig på din vanliga mobbe men du svarar inte =( Å ja jag söker på å väntar dessutom fortfarande svar från det andra, å sen så får vi svar på vilken destination vi får från Apollo vilken dag som helst =) Kraaaaam


Godmorgon Sverige! Här är senaste nytt från Phuket

  • Rum inför nästa månad bokad; ett fint rum i närheten för 6500 bath vilket är ett KAP!
  • Tränar på för fullt, körde över 1,5 timmar igår å ska iväg idag igen =)
  • Annika har bara två hela dagar kvar =(
  • Ska nog åka runt ön idag, jipiiiii! Ska bli kul att se delar som jag inte sett förut, vilka är ganska många.
  • Annika och Hanna har flätat håret, å jag viiiiill göra hårförlängning; aaav den anledningen att -det är snyggt!
  • Ska plugga lite idag eftersom jag har ett seminarium imorgon
  • Imorgon ska vi nog äta på Wine Connection eller Fuji, Annika får bestämma -hur hon nu ska kunna välja mellan dessa två uuundebara ställen?
  • På fredag ska vi se premiären av Twilight, å fyra dagar efter ska vi se premiären av Ninja Assassin. För typ 30kr =)
Ha en bra dag allihop!

Snart kommer Hanna och Annika hem =)

Ikväll kommer Annika och Hanna hem jipiii =) Det har varit lite långtråkigt utan mina kära vänner! Jag är också väldigt nyfiken på att höra hur deras resa varit, speciellt eftersom de fått lokala guider i form av ett trevligt Malaysiskt par som gör det för att de ville, på sin fritid...inte illa!

När de varit borta har jag pratat mycket med mamma, druckit kaffe på olika cafeer, pluggat, tränat å letat boende...å just det jag har tvättat också hihihi! Måste säga att i det här avseendet kan man säga att jag "ser möjligheterna och inte problemet", jag letade i rummet efter nått som kunde användas som balja..inte papperskorgen den var flätad, inte handfatet den hade ingen propp...något annat njää, men vet ni?  -En samsonite resväska kan man använda till mycket!







Har julen kommit till Phuket?

Det är faktiskt andra året i rad som jag kommer fira jul och nyår här nere i Thailand och tredje julen som jag inte är hemma under julfirandet, spenderade ju även en i Uganda/Kenya. Då lovade jag mig själv att aldrig mer vara borta på julafton, och det var den första av nu tre =) En sak jag har kommit fram till både då och nu är att det INTE går att få någon rikig julkänsla eller snarare det går inte att få någon julkänsla överhuvudtaget utomlands.

Det kan vara hur trevligt som helts att fira jul utomlands, man kan äta gott å verkligen göra kvällen minnesvärd...men det känns inte som jul för det.

Möttes idag av julgranar i köpcentret och Starbucks erbjuder nu julkaffemenyer (som förövrigt är dödsgoda kaffedrinkar) men det känns mest konstigt i ca 35 graders värme.

Jag klagar inte, jag vill vara här i värmen och slipper mer än gärna hösten och vintern i Sverige men julen...julen är bäst hemma med snö, eller åtminstånde lite kyla, godis, aladin askar och julmat i sällskap av alla älskade familjemedlemmar och släktingar.

Min jul blir troligtvis i Bangkok som det ser ut just nu..exakta planer kommer sen =) Om inte nån kommer ner till Phuket vill säga =)






Annika, jag och Ronald

Såhär slutade min och Annikas kväll i fredags -We are wild! Haha (Klockan var väll typ 21.00) Dagen efter, alltså i lördags åkte Annika och Hanna till KL. De ska bli guidade av ett Malaysiskt par som gjort ett fullspäckat schema åt dom.

Å jakten gav resultat föresten fast inte pool resultat dock, jag hittade ett mycket fräscht fan room för 6500 bath för 26 nätter. Whihiiii!



 

 


På jakt

Nu ska jag ut och leta boende för mig å Hanna för den nästkommande månaden, usch å fy för att gå runt i den här värmen men de e bara att bita i det sura äpplet =) Hoppas verkligen att jag hittar ett kap, -ett kap med pool vore inte helt fel!

Kram

Det blir en dag på stranden ....

Idag har vi varit ner på stranden alla tre, å det var ju mysigt =) Fast jag får sånna myror i bena efter ett tag för det där med att ligga å sola har aldrig varit min grej, kanske ska man ta och skaffa sig en boll eller nån annat man kan underhålla sig med.

Igår var vi på Wine Connection å åt lite mat å satt å snackade tills de stängde, det var med andra ord en jätte trevlig kväll!

Ikväll ska DJ Morales spela på ett beach party här i Patong, jag är inte alls pepp men en sväng ner dit lär det bli i allafall. Såg idag att de dukat fram med strandmattor å indiska kuddar över stora delar av stranden och satt upp en stor bar och sånt häng gillar jag!

Höres, å stor kram till er därhemma som jag saknar sååååååååååå mycket!!

Beatboxing -En Mygga

En video från vårresan till Kvarnis 2009, hahaha! Vi beatboxar, Lars är tyvärr ute nånstans..kanske släpar han på några stockar eller går med röjsågen å Helena e inte heller med. Med er två hade beatboxingen blivit en riktig storsäljare, det var det som saknades!


Idag blir det plugg..

Idag måste jag plugga, gjorde det igår med men idag är det muntligt prov över webben så nu får jag träna på slutklämmen =) Jag känner mig sjukt sugen på att dra ner på nått mysigt cafe å sitta med datorn å en god latte å kanske nått gott till, men jag får se hur jag gör med det. Det är ju inte alltid magen är på topp när man är långt hemifrån, så den får nog avgöra...jag låter capture of the Captain säga sitt:


Nudlar in i det oändliga

Nä nu börjar jag bli lite less på nudlar, har ätit det många dagar i rad nu. Å alldelens nyss när jag kom hem från gymmet mötte jag Hanna och Annika som skulle iväg och äta på Wine Connection, en restaurang med rikigt god mat!! men jag skulle in i duschen å hade youghurt som väntade.

Men önskar nog att jag satt därnere med dom nu bhu hu =(

Salad å Latte alá Wine Connection

 

 



Captain was in Kata 091028


Apollo reunion och Captian Morgans

 

 

Captain Morgan

 


Prostitution, när blir handlingen värd priset?


En sak som man verkligen konfronteras av här i Thailand och speciellt Phuket är prostitution. Här syns europeiska män av olika slag och olika åldrar med en unga lättklädda Thailändskor vid sin sida lite varstans. Såg häromdagen en farbror på kanske 65 bast sitta med två Thailändskor vid sin sida och ser mäkta nöjd ut, nu behöver det inte alltid vara så att det handlar om, det som min ibland fördomsfulla hjärna drar slutsatser om, prostitution. Fast i många, om än inte alla fall, är det nog det.

Även om de flesta har funderat kring prostitution och konstaterat vad man tycker i frågan, precis som jag, så tvingas man fundera ytterligare kring det hela när det är så tydligt i ens omgivning som här.

 

Har allt ett pris? Är en bra fråga som cirkulerar i mitt huvud, när man ser dessa unga söta flickor bjuda ut sig till feta gammal gubbar som om vore nyförälskade. Tankar så som;

 

Hur pallar hon?

Fyfan vad äckligt!

Är det verkligen värt det?

Kan man bli så desperat?

Undra om han har fru och barn hemma?

Fyfan för den där äckliga mannen!

Skulle kunna vara hans dotter!

 

Tankar som dessa eller liknande skulle säkert kunna eka högt tillsammans med många andra som ser samma sak. Men flickorna gör det här och de får pengar för det, det handlar om att de måste värdera det som att; handlingen de gör är värt det de får tillbaka. Precis som vilket annat jobb som helst, där du är beredd att utföra något för en viss belöning.

 

Skillnaden från ett vanligt jobb är att; det som utförs och allt vad det innebär med prostitution är ett mycket högre pris att betala, skillnaden kan också vara att balansen mellan vad belöningen är för handlingen och vad som är alternativet för dessa flickor står i stor kontrast till varandra, där många kanske anser att det är värt det, det vill säga: handlingen kontra belöningen i förhållandet till alternativet.

 

Så vad man själv anser att priset är för att; sälja din kropp, belöning utav det och vad det annars finns för alternativ är självklart olika från person till person. Det som driver den en ena till prostitution, kanske inte för den andra i närheten av den industrin. Det finns de som är prostituerad som valt detta från många andra ”bra” jobb möjligheter medan andra sett det som en sista utväg eller blivit tvingad. -Handlingen kontra belöningen i förhållande till alternativet värderas alltså olika.

 

Faktum är att många som tagit sig till Phuket kommit till den gräns att handlingen är värd belöningen i förhållande till de andra alternativ som finns. Men det är ändock mer komplicerat än så; det finns de som blir lurade, de som är sååå unga, de som blivit tvingade, de som blivit och blir drogade. Det finns lika många komplicerade anledningar som det finns prostituerade.

 

Anledningarna är otveksamt många, gränserna olika och den egna fria viljan olika svårt att greppa tag i.


Vardagsliv, crawings å nudelsoppa

Livet här på Phuket flyter på (har tyvärr inte använt kameran så mkt) och vi börjar få in lite vardagsrutin nu. Lite sol, lite plugg, träning å sen typ film eller nått annat kul på kvällen.

Igår efter träningen satt jag och pratade med mamma och Maria på telefon. Efter det kollade jag lite på How I met your mother å skrattade som alltid mycket gott! Under mitt telefonsamtal med mamma å Maria så berättade jag stolt att jag inte ätit choklad eller godis sen jag kom till Thailand, Maria kontrade snabbt med att berätta vad hon ätit under dagen (eftersom hon vet att jag saknar svensk mat). När jag lagt på dröjde det kanske 10 minuter tills jag sa till Hanna -Jag måste ner på Seven å köpa choklad! Ska du ha nått? Hanna sa -Nä men Sofia inte ska vi det när vi har tränat... De som känner mig vet att när jag väl fått crawings så är jag som en ostoppbar ångvält!

Väl nere i butiken bestämmer jag mig moget för att köpa en liten bit choklad (och inte tio stora som jag först fantiserat om) och gå och köpa mat istället för halva butikens godistillgångar, eftersom jag troligtvis var hungrig egentligen. Jag köpte goda nudlar med biff och grönsaker mmm det vattnades i munnen på mig!

Väl hemma, hjälpte Annika mig med att ordna med påsarna med nudlar å det skållheta vattnet (man får en påsa med vattnet, en med nudlarna å biffen å gröna grejer). Jag var alldelens till mig, antar att blodsockret var lågt vid det här laget.

Å så -Häller jag ut hela skålen med det skållheta vattnet över mina baraknän!! F************N!!!

Jag fick nöja mig med min choklad men kändes minst sagt snopet med den goda nudelsoppan, som säkert var världens bästa nudelsoppa någonsin!

 

Men ni kan ju gissa vad jag ska äta till middag idag?


Captain Morgan, says bye bye to Jason


Surrogates och fika

Var och såg The Surrogates i förrgår å avslutade med en fika på Starbucks

Lite mobilkamerabilder från kvällen:

 


Captain at the gym


Godmorgon

Nu sitter jag här vid datorn med en koppkaffe, en skål med: äpple, clementin och mandlar å så ett stort glas vatten. Det är väll få stunder på dagen som kan vara så mysiga som morgonfikat. Får mig att längta hem till min och Marias mysiga morgonfrukostar i vardagsrummet!! Med rostat bröd, varm choklad, kaviar mm mm mm

Natten var allt annat än mysig, jag har drömt 3 mardrömmar som alla handlade om mord vilket resulterade i dålig sömn samt kontroller av att dörren var låst mitt i natten. Sedan så vaknade jag av att jag höll på att svettas ihjäl, då Hanna är den som kontrollerat AC fick jag shabbla med den där dosan ett bra tag innan jag fick den att göra som jag ville.

Trots detta är jag vaken och ganska pigg nu =)

Igår var jag och Hanna å tränade, ojoj vad svettigt! Ingen AC på detta gym inte, så vanlig detox därhemma kan ju slänga sig i väggen! Jag tror jag inom loppet av två timmar bytt ut all vätska i kroppen.


Å Anna du och jag kan ju prata på söndag och tillsammans bestämma vart Maria ska gå, naturlinje låter väll ganska bra ;-)

Plugg plugg plugg när det finns så mkt annat roligt!

Jag har pluggat en massa idag, men ändå känns det som om det blivit så lite text producerad. Ibland är det väll så när det är komplicerade uppgifter och texter som tar tid att få grepp om. Det känns som jag har ett bra utkast nu i alla fall, som jag kan bygga vidare på.

Men det finns ju så mycket annat kul att göra förutom att plugga! I morse när jag satt mig vid datorn började det vanliga -jag ska bara titta mailen, jag ska bara kolla allas bloggar, jag ska bara leta gymnasieskolor till lilla Maria o.s.v. Å för att inte glömma, det finns så mycket roligt att göra i det land där jag är nu, och så kostar det inte så mycket heller! Tillslut var jag ändå tvungen att stänga alla internetsidor och inse att det inte skulle bli nå bad eller spring i affärer idag. Å skulle jag inte kunna göra det, så skulle det aldrig funka att plugga på distans!

Hur som helst, nu ska jag kolla lite gymnasieskolor till lillasyster så jag kan vara ett bra bollplank tills vi ska snacka på söndag, sen ska jag ta mig ut härifrån och till ett matställe. Jag är riktigt sugen på gaeng phet (stark curry) med gröna gejer och ris! Ingen Sushi idag alltså...

På Fuji som har sjuuuuukt god sushi!

 

5 bath:s (ca: 1krona) Sushi uatnför vårt guesthouse på kvällarna,

å för att inte tala om en määängd andra vagnar med mat!

 


En lugn kväll

Nu får Hanna sin efterlägntade kväll det vill säga en kväll för lite bokläsning och kanske ett desperate houswifes avsnitt. Å visst måste jag säga att det även är efterlängtat för min del, trots att det inte blivit så många sena kvällar så har det nästan alltid varit nått. Å med risk att låta som min älskade mor -så behöver man faktiskt ta det lugnt ibland!

Just det i dag har jag köpt gymkort, jag var där imorse å sprang på löpbandet å ska dit imorgonbitti med. Härligt att vara igång med träningen igen =)

Loy Kratong

Igår var det Loy Kratong, en Thailänsk högtid som jag tycker är riktigt fin. Då köper man en flytande kreation som har blommor, rökelse och ljus på och sätter den i vattnet, som står högt eftersom det är fullmåne, å då kan man sakta se den flyta längre å längre bort, om den inte välter eller så =) Tanken är, om jag förstått det rätt, att oturen ska flyta iväg och tur ska komma till dig.

Så igår köpte vi oss en kreation var, och trängde oss ner på stranden för att sjösätta de vackra tingen. Det var lite svårt att få fjutt på ljusen och rökelsen men till slut gick det. Det är en ganska vacker syn att sätta ner sin kratong och se den flyta ut med en MASSA andra små och stora kratonger samtidigt som det svävar pappersflygande grejer i i skyn (vet inte vad de heter, men de syns på bilden). Vi var ju självklart tvugna att köpa en sån också, som vi sände ut i det blå.

Vi köpte också lite sushi för ovanlighetens skull (nooooooot) som vi åt vid stranden, vi gick också och kollade på marknaden som anordnats och vi fick också se lite uppträdanden. Efter det gjorde vi kväll eftersom Hanna och Annika skulle upp tidigt dagen efter för en tur till Phi phi öarna. De verkar få vackert väder och jag hoppas de får en toppen dag, själv ska jag se till att plugga.

 




Åska å REGN, huskurer, sol och bad

Igår regnade det, å jag låter bilderna tala för sig...

 

Å Hanna Panna brände sig på en manet och fick en huskur på stranden

 

Annars så är det bad som gäller och samhos (pomelo)


RSS 2.0