Prostitution, när blir handlingen värd priset?


En sak som man verkligen konfronteras av här i Thailand och speciellt Phuket är prostitution. Här syns europeiska män av olika slag och olika åldrar med en unga lättklädda Thailändskor vid sin sida lite varstans. Såg häromdagen en farbror på kanske 65 bast sitta med två Thailändskor vid sin sida och ser mäkta nöjd ut, nu behöver det inte alltid vara så att det handlar om, det som min ibland fördomsfulla hjärna drar slutsatser om, prostitution. Fast i många, om än inte alla fall, är det nog det.

Även om de flesta har funderat kring prostitution och konstaterat vad man tycker i frågan, precis som jag, så tvingas man fundera ytterligare kring det hela när det är så tydligt i ens omgivning som här.

 

Har allt ett pris? Är en bra fråga som cirkulerar i mitt huvud, när man ser dessa unga söta flickor bjuda ut sig till feta gammal gubbar som om vore nyförälskade. Tankar så som;

 

Hur pallar hon?

Fyfan vad äckligt!

Är det verkligen värt det?

Kan man bli så desperat?

Undra om han har fru och barn hemma?

Fyfan för den där äckliga mannen!

Skulle kunna vara hans dotter!

 

Tankar som dessa eller liknande skulle säkert kunna eka högt tillsammans med många andra som ser samma sak. Men flickorna gör det här och de får pengar för det, det handlar om att de måste värdera det som att; handlingen de gör är värt det de får tillbaka. Precis som vilket annat jobb som helst, där du är beredd att utföra något för en viss belöning.

 

Skillnaden från ett vanligt jobb är att; det som utförs och allt vad det innebär med prostitution är ett mycket högre pris att betala, skillnaden kan också vara att balansen mellan vad belöningen är för handlingen och vad som är alternativet för dessa flickor står i stor kontrast till varandra, där många kanske anser att det är värt det, det vill säga: handlingen kontra belöningen i förhållandet till alternativet.

 

Så vad man själv anser att priset är för att; sälja din kropp, belöning utav det och vad det annars finns för alternativ är självklart olika från person till person. Det som driver den en ena till prostitution, kanske inte för den andra i närheten av den industrin. Det finns de som är prostituerad som valt detta från många andra ”bra” jobb möjligheter medan andra sett det som en sista utväg eller blivit tvingad. -Handlingen kontra belöningen i förhållande till alternativet värderas alltså olika.

 

Faktum är att många som tagit sig till Phuket kommit till den gräns att handlingen är värd belöningen i förhållande till de andra alternativ som finns. Men det är ändock mer komplicerat än så; det finns de som blir lurade, de som är sååå unga, de som blivit tvingade, de som blivit och blir drogade. Det finns lika många komplicerade anledningar som det finns prostituerade.

 

Anledningarna är otveksamt många, gränserna olika och den egna fria viljan olika svårt att greppa tag i.


Kommentarer
Postat av: MIC

I Concer! Tragiskt är det...

Hoppas du har det bra... Och härlig Philosof you börjar bli.:)

2009-11-09 @ 16:05:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0