Imbros vandring, aldrig har jag uppskattat asfalt så mycket som nu! =D






Vart ska jag börja?

Det har varit så mycket den senaste veckan att jag inte riktigt känt för att logga in här för att ens börja skriva...

Vi har i alla fall

-Haft det första inspirationsmötet

-Lagat grekisk mat med en grekisk dam, å vi fick äta maten efteråt...den godaste grekiska maten jag ätit ;-)

-Tränat inför den första utflykten som är snart

-Vandrat i Imbros ravinen

med mera med mera...Nu har jag lite annat för mig, och framför allt ska jag njuta av min lediga dag som jag har imorn =D

 


De fyra musketörerna på tur igen!

Lite äldre bilder





Våran tur idag

Sötaste paraden på Greklands nationaldag


Fin utsikt!




Anders strandsätter vår båt =D








Lite bilder...




Tur runt Kreta igen =D

Inne i en mysig Grekisk by






Otroligt vacker sjö





En del av team Rethymnon


Team Chania


For you




En by tur

Dagens utflyktsmål blev Chania, påvägen dit besökte vi krigskyrkogården i Souda bukten från andra världskriget, en mysig grekisk by och så svängde vi förbi flygplatsen. Slutligen nådde vi Chania och där njöt vi av en middag och till vad vi trodde var gratis dricka men som visade sig bli en dyr historia för de som passade på att köpa stora versionen av Cola haha!

Väl hemma i Rethymnon körde jag lite bil =O och de gick bra tjoho hihi

 


1527st ligger begravda här, från 7 olika länder


Anders med sin stora cola hehe


Anders och Britt


Söt vovve, å nej Maria är inte fotografen bakom kameran hon är hemma på Galoppvägen..


Bilder

Tack för lyckoönskningarna mamma och Karin =D Anna, Slemmy och Ida jag förväntar mig en bokad resa mycket snart, jag väntar på er här nere jag.


Anders, Britt och Rosel

Ni där hemma är kanske inte här men jag omger mig med er på ett annat sätt...vänta bara tills jag köpt häftmassa och hängt upp bilder!


Emils teckningar


Tvålen som Engla gjort och självklart det snygga armbandet av samma designer


Å sist men inte minst har jag alltid med mig mammas klöver halsband =D


Flyget...

Jag har kommit på det! Och Hanna kom inte med nått annat svar, det är så här att luften som de släpper in i kabinen när man boardat planet är någon form av sömngas . Det måste vara så, för varje gång jag sätter mig i ett plan på dagen, kvällen, natten vare sig jag är pigg,g lad, ledsen, hungrig, mätt, arg -you name it: jag somnar garanterat innan planet lyfter, utan undantag!

Resan gick bra, och i Prag mötte jag upp Rosel som åkt från Oslo. Efter två mellanlandingar två komasömntillstånd när planen lyfte möttes vi upp av ett glatt gäng på flygplatsen. Närmare bestämt en Anders, en Petra, en Ejla och en Britt som vi tydligen flygit med bar det av till vår bostad.

Boendet är enkelt och består av enkla rum med två sängar, vi får alla ett eget rum. Vi Apollo guider fylle hela detta hus så vi har egen terass till förfogande och sist men inte minst så är stranden på andra sidan gatan =D Å ni där hemma –det är INTE varmt här! Jag ska sova med långkallingar, strumpor, linne och tröja! Saknar er helt sjukt mycket, vill inte rikitgt skriva om det nu, eller så att säga öppna den lådan. Istället funderar jag vilka som ska komma och hälsa på mig och sova i den här sängen brevid mig?


Jobbiga farväl...

veckan har varit ganska stressig men helgen avslutadade veckan med några underbara avslappnade dagar med sällskap av både vänner från Sundsvall och Stockholm, mina underbara släktingar och min familj. Å så hade jag turen att pappa kunde komma ner, för med hans flygrädsla finns det inte en chans att han dyker upp nere på Kreta.  Jag är bra lyckligt lottad när det kommer till fantastiska vänner, släkt och familj!!

Helgen gav mig tid att varva ner, bara njuta och hämta kraft och kanske blev jag därför paff över mig själv när jag skulle till att säga hej då till Lars och det kändes som ett klot fastnat i halsen,  avresan kändes inte längre så overklig och har man så underbar familj, släkt och vänner som jag har så blir det ounvikligen jobbigt att säga hej då.

Gårdagskvällen spenderade jag och Maria i soffan i ett förösk att gör kvällen så lång som möjligt, tillslut hann tröttheten ikapp oss och efter att ha format as snygga ögonbryn på henne med pincett, sax och borste somnade vi.

Morgonen innebar trötta tårfyllda ögon och ett mycket jobbigt hej då till världens sötaste tjej som var ledsen och världens mamma som följde mig till stationen. Nu finns bara en sak att göra -tänka positivt, fånga det underbara i dagen och planera inför när vi ska ses igen! och framför allt så blir det många H.O;s, det är min och Marias defenition av träffar över msn med webcamen där vi inte bara behöver prata utan där vi också bara kan umgås och "hänga" så som man kan göra när man träffas på riktigt (H.O. står för hang out) hihi!


De hade bara behövt nämna frukosten!

Fick ju 250 euro i ersättning samt betalt hotell, transfer, middag och frukost för att jag bytte flygrutt till dagen efter. Tillbaka på rummet efter att ha intagit frukosten kan jag ju säga att de hade bara behövt nämna omfattningen av frukost buffen så hade jag villigt ställt upp på erbjudandet utan komensation ;-) Å för att vara i München, blev jag glatt överraskad av att det bara fanns en sorts korv och istället en massa andra goda frukost grejer som normalt finns på hotell i Svea Land.

 

Jag är mätt, måste ta en vila fingrarna lite annars får jag väll mjälltugg


Hemma igen

Jag började sakna Thailand från det ögonblick jag boardat planet, nä jag började nog sakna Thailand innan jag ens lämnat landet…

 

Jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig utan alla vänner, goa människor, maten, klimatet…listan kan göras lång –Helt enkelt så trivs jag extremt bra i Thailand, Siam, The land of smiles.. eller vad man nu vill kalla det.

 

Tiden i Bangkok räckte lång ifrån till! Det fanns bara tid till att hänga med resesällskapet och Jade, jag hade gärna velat träffa alla vänner innan jag drog hemåt och jag skulle gärna velat visa mer av Bangkok för Maria, mamma, Öznur och Jycksell och självklart skulle jag velat shoppa liiite mer. Sista kvällen när vi skulle lämna Suan Lum Night Bazar fick jag lite shopping hysteri/ångest, en välbekant känsla från när man var liten och skulle hem från stan eller ut ur en butik och insåg att man inte skulle få nått vilket resulterar i ett smått hysteriskt –vill ha bara för att ha känsla! Nu är jag inte 5 år längre så med lite hjälp från min syster, som var trött på att gå runt, hejdade jag denna barnsliga impuls. Det är inte slutet på shopping bara för att man lämnar Bangkok! Eller?


Två spring turer senare och jag är på ett hotellrum i München

Avresan från Bangkok gick rätt smärtfritt, det är alltid tråkigt med hej då men det var för tidigt på morgonen för att känna efter riktigt och när det ska till att faktiskt åka finns det inte utrymme för ångest och velande –då är det bara att göra!

 

Kön till säkerhetskontrollen i Bangkok var låååååååååååååång, vilket ledde till en hysterisk spurt genom Bangkoks flygplats med final call på flyget jag skulle boarda.

 

Första springturen, och jag hann =D

 

Flygningen var som vanligt, somnade innan vi lyft, höll på att missa frukosten, tittade på lite filmer, läste och så vidare.

 

I München behövde jag inte spurta så långt MEN när flypersonalen ropade ut ”På grund av överbokat flyg frågar vi efter frivilliga för en ombokning till flygningen dagen, dessa får hotell övernattning, middag, transfer och 250 euro i ersättning” -Då ni, då spurtade jag till disken!

 

Andra sprinturen, och jag hann först =D

 

Efter ett lååångt bad, ett glas vin (som kompensation på den otömnda papperskorgen på rummet) och middag tillsammans med tre trevliga grabbar (som också så snällt ställde upp på en ombokning) ska jag sova i denna härligt mjuka säng. Imorgonbitti bär det av hemmåt, och delad taxi med mamma och lillen som kommer landa strax föra mig…vilken tajming!

 

Ha det gott

 


Bangkok nasta, sista stoppet innan Sweden

Nu sitter vi och vantar pa minibussen som ska ta oss till flygplatsen..

Igar var sista kvallen och den gjorde vi pa Seduction med bade nya och gamla vanner, och idag har vi gjort en runda pa stranden och uppe i mina kvarter sen forra vistelsen for att saga hej da..-vilket e lika trakigt varje gang!! men sa ar det, och jag har haft turen att fa gora den har Thailands vistelsen lang vilket jag ar saaa glad for!

Men innan hematfarden ska vi gora Bangkok i tva dagar, tjoho!

Tack Phuket for den har gangen, syns snart igen! =D

Pictuuuuures

En vanlig syn av Maria ;-)

 

Kata Beach

 

Random


RSS 2.0